Napravite ovaj ukusan kolač dok još ima svježih trešanja!

Foto: Slatki svijet

Evo jedne slatke dizanice s trešnjama i cimetom čiji će neodoljiv miris okupirati cijelu vašu kuću. Sezona trešanja kratko traje pa požurite isprobati ovaj recept koji preporuča Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

Dizano tijesto

1/2 svježeg kvasca
1 jaje
500 g glatkog brašna
2 žlice šećera
1 žličica soli
300 ml mlakog mlijeka
100 ml ulja
naribana korica 1/2 limuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev od trešanja

500 g odkoštenih trešanja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica cimeta

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvasac razmrvite pa pomiješajte sa šećerom i malo mlakog mlijeka (oduzmite od ukupne količine) pa ostavite da se zapjeni.

U veću zdjelu stavite brašno, jaje, naribanu limunovu koricu, šećer, sol, mlijeko, ulje i pripremljeni kvasac. Umijesite glatko tijesto pa zdjelu prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome mjestu dok tijesto ne udvostruči volumen.

Dok čekate da se tijesto digne pripremite trešnje. Operite ih i očisitite od koštica, a zatim ih pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom i krušnim mrvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada tijesto dobije dovoljno na volumenu premijesite ga i podijelita na dva jednaka dijela. Svaki dio tijesta tanko razvaljajte u oblik pravokutnika, posipajte s nadjevom od trešanja pa čvrsto zarolajte.

Rolade od tijesta posložite u lim za pečenje kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Za ljepšu boju i sjaj, kolač prije pečenja možete premazati razmućenim jajetom.

Kolač od trešanja pecite 45-50 minuta na temperaturi od 180°C. Prije posluživanja kolač možete posipati šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.