Zašto trudnice posežu za ukiseljenim krastavcima?

Foto: Thinkstock

Zašto mnoge trudnice žude za ukiseljenim krastavcima ili kapulicama? Stručnjaci kažu da ima logike u tim žudnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrana koja je prirodno kisela ili je ukiseljena stimulira metabolizam, kažu njemački stručnjaci.

Ona sadrži i mnogo vitamina C koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij i stimulira rast kostiju – što je posebno važno tijekom trudnoće.

Žudnja za nekom namirnicom možda je način da tijelo poruči da je ta hrana dobra za tu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina – prirodnog stimulatora raspoloženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.