HAVC je još 2012. otjerao predsjednika upravnog odbora koji je upozoravao na niz nepravilnosti

Foto: fah

Enes Midžić, profesionalni fotograf i profesor scenskog snimanja na Akademiji, još od 2012. godine upozorava na nepravilnosti u poslovanju HAVC-a i Hrvoja Hribara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u priopćenju udruga proizišlih iz Domovinskog rata koje su prošle godine zahtijevale istragu poslovanja HAVC-a, još 2012. g. tadašnji predsjednik Upravnog odbora HAVC-a (Enes Midžić) i tadašnja pravnica HAVC-a (Amalija Šeparović) pisanim su putem izvijestili Ministarstvo o nizu kriminalnih čina i drugih nezakonitosti u HAVC-u.

Međutim, tadašnja ministrica (Andrea Zlatar Violić) i njezini nasljednici nisu izvršili svoje zakonske obveze, upozorili su iz udruga, što je pak nadalje pogodovalo razbuktavanju kriminala i drugih protuzakonitosti u HAVC-u. A Midžić i Šeparović su odavno bili prinuđeni napustiti HAVC.

Direktno.hr piše kako je Enes Midžić tada upozoravao na brojne nepravilnosti u poslovanju. Među njima je navedeno i:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“dodjela 350.000 kn za poticanje razvoja projekata 2010. god. filmovima Koko i duhovi i Noćni brodovi, koji su 2008. godine već dobili sredstva za debitantski dugometražni film u iznosu od 4.000.000 kn,

dodjela 540.000 kn projektima koji su se javili na natječaj za proizvodnju filma, na kojem nisu prošli, te su im dodijeljena sredstva s naslova za razvoj projekata 2010., a na taj se natječaj nisu javili (Bulajić, Škorić, Sviličić, Matanić),

dodjela 80.000 kn za održavanje skupštine FERA-e, mimo rokova za prijavu na natječaj,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

onemogućavanje članovima Upravnog odbora raspolaganje dokumentima kao i cjeloviti uvid u njih, a koje donosi ili su u nadležnosti Upravnog odbora”, i dr.

Ako se to sve događalo 2012. godine, ponovno se nameće pitanje koliko državne institucije učinkovito ili selektivno obavljaju svoj posao, kao i zašto šira javnost o tome nije obaviještena u svim medijima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.