Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za bioetiku, dr. Carter Snead, gostuje na Kulfestu!

Dr. Carter Snead nastupit će na okruglom stolu u Novinarskom domu, povodom otvaranja Kulfesta – festivala progresivne kulture, u četvrtak 21.5. s početkom u 10 i 30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kulfest_program_2015 jpg

Dr. Snead je profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta Notre Dame te autor više od 40 znanstvenih radova na temu neuroetike, pobačaja, eutanazije i istraživanja matičnih stanica. Radovi su mu objavljeni  u publikacijama kao što su New York University Law Review, the Harvard Law Review Forum, the Vanderbilt Law Review, the Yale Journal of Health Policy, Law and Ethics. Uz profesorski i znanstveni rad služio je kao savjetnik za pravna i javna pitanja na području bioetike u sve tri grane američke vlasti. Za vrijeme mandata američkog predsjednika Georgea W. Busha ml., služio je kao glavni tajnik Predsjedničkog savjeta za bioetiku. Godine 2008. izabran je od strane UNESCO-a na četverogodišnji mandat u Međunarodnom odboru za bietiku (IBC), jedinom odboru za bioetiku sa globalnim mandatom.

Gostovanjem Cartera Sneada zaokružena je lista uglednih međunarodnih stručnjaka iz svijeta znanosti i kulture koji će gostovati na ovogodišnjem Kulfestu. Tu su već otprije potvrđeni Povjerenik EK za kulturu, mlade, šport i obrazovanje dr. Tibor Navracsics, novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga Karl-Peter Schwarz te dr. Robin Harris, bivši savjetnik Margaret Thatcher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od domaćih gostiju svakako treba izdvojiti dr.sc. Nina Raspudića, novinarku Nikolinu Nakić, Borisa Ujevića dr.med, Vedranu Pribičević mag. oec. uz brojne druge goste iz svijeta ekonomije, znanosti i kulture.

Novost ovogodišnjeg Kulfesta je kulturna večer na kojoj će biti izvedena predstava Sladoled našeg najizvođenijeg autora Mire Gavrana. Kulturna večer održat će se u petak 22. svibnja u Maloj dvorani Lisinski s početkom u 19 sati. Nakon predstave uslijedit će razgovor s publikom na temu „Umjetnost, život, moral“. Ulaznice zapredstavu prodavat će se po promotivnoj cijeni od 30 kn, a moguće ih je kupiti na ulazu u Liniski ili na www.lisinski.hr.

Kulfest je najveći festival konzervativne misli u regiji, a kroz nekoliko dana na jednom mjestu okuplja vodeće međunarodne i hrvatske stručnjake iz različitih sfera života kako bi raspravljali o politici, ekonomiji, ljudskim pravima, kulturi te društveno-socijalnim pitanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulfest – festival progresivne kulture, promovira zdravi razvoj i napredak društva oslonjen na tradiciju.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.