Oskvrnuli spomenik borcu za hrvatsku slobodu: Barešiću ruku obojali crvenom bojom!

Foto: Antifa Šibenik/Facebook

Na Facebook stranici “šibenskih antifašista” Antifa Šibenik objavljena je fotografija nedavno otkrivenog spomenika Miru Barešiću u Dragama na kojem je nepoznati počinitelj crvenim sprejem obojao Baršićevu lijevu ruku tako da izgleda ‘krvava’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobili smo fotografiju dovršenog spomenika ustaškom ubojici Miri Barešiću. Barešić je bio član opskurne paraustaške organizacije ‘Hrvatski narodni otpor’, koja je osnovana 1960. godine u Madridu pod vodstvom zločinca Maksa Luburića, koji je ubio narodnog heroja Vladimira Rolovića borca Lovćenskog partizanskog odreda, 1. proleterske, 1. dalmatinske i 15. majevičke brigade, 17. i 38. istočnobosanske divizije NOVJ”, piše na Facebooku.

Potresna životna priča Mire Barešića nešto je čega se ne bi postidjeli ni najnapetiji izmišljeni holliywoodski trileri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život ovog junaka i borca za hrvatsku slobodu, te jednog od prvih poginulih branitelja u Domovinskom ratu zaista je pravi triler: sukob s komunističkim režimom, Goli otok, bijeg u Švedsku, otimica i ubojstvo jugoslavenskog veleposlanika Crnogorca Vladimira Rolovića, švedski zatvor, otimica zrakoplova, Paragvaj, Hrvatska, nerazjašnjena smrt kod Benkovca.

O njegovom životu možete čitati ovdje: Miro Barešić- život i smrt posvećeni Hrvatskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.