Francuska i Barcelonina legenda hvali hrvatskog nogometaša: ‘Ivan Rakitić je sve to vidio u glavi, ne podcjenjujte mozak’

Foto: Twitter

Barcelona je na Santiago Bernabeu poslije ispadanja u Ligi prvaka protiv Juventusa zaigrala kao preporođena, bio je to jedan od najboljih derbija novije povijesti, pogodak odluke, uz sjajnu igru Ivana Rakitića, zabio je dvostruki strijelac Lionel Messi u posljednjim sekundama dramatičnog dvoboja. Barcelona je slavila 3:2. Messi je još jednom potvrdio da je u najbolji nogometaš svijeta i jedan od najboljih svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi hvale na račun hrvatskog reprezentativca imao je i legendarni Francuz, bivši napadač Katalonaca Thierry Henry, koji je dresu Barcelone igrao tri sezone, dok je u francuskom dresu pokorio Europu i svijet.  Za Francusku je igrao do 2010. godine, punih 13 godina.

“Uvijek na prvom mjestu morate koristiti mozak. Morate ih sve natjerati da pomisle kako ćete pucati desnom nogom. Točnije, onom koja vam je primarna. Morate biti svjesni i pribrani u takvoj utakmici i onda se prebaciti na slabiju nogu. Sada je sve na vama i vašoj kvaliteti jer ste se riješili obrane”, kazao je nekoć sjajni napadač, koji smatra da Ivan Rakitić ima odličnu inteligenciju kakva je neophodna da bi se zabijali takvi golovi.

“Ne podcjenjujte mozak. Rakitić je sve to vidio u glavi nekoliko trenutaka prije nego što je napravio. Dakle, natjerao ih je da pomisle da će pucati pa je prebacio loptu na lijevu nogu i na semaforu je 2-1. Ponavljam, morate razmišljati i morate vidjeti takve stvari, pogotovo u utakmicama kao što je El Clasico”, poručila je legenda francuskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.