Uz klasične palačinke poslužite sočni nadjev i šalicu kave ili čaja. Fantastičan spoj karamele, čokolade i mljevenih keksa osvojit će nepca i najvećih sladokusaca.
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Palačinke
2 jaja
250 g glatkog brašna
2 žlice šećera
300 ml mlijeka
malo mineralne vode
Nadjev
150 g šećera
200 ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
Petit Beurre keksi
nutella
Priprema
Jaja i šećer lagano izmutite pa dodajte mlijeko i brašno. Smjesu dobro izmiješajte tako da nebude grudica. Na kraju ulijte mineralnu vodu, toliko da dobijete željenu gustoću.
U tavu za palačinke ulijte malo ulja. Kada se ulje dobro ugrije možete početi peći palačinke
.
Šećer stavite u lončić i zagrijavajte na laganoj vatri sve dok se ne pretvori u karamel. Maknite s vatre pa dodajte slatko vrhnje sobne temperature. Vratite umak na laganu vatru i miješajte dok se šećer skroz ne otopi. Na kraju dodajte sol. Ostavite umak da se malo ohladi kako se nebi opekli.
Pečene palačinke premažite pola nutellom, a pola karamel kremom. Posipajte ih mljevenim keksima, preklopite ih i poslužite se.
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.