Isprobajte najbolji recept za slatku zlevanku s malinama! U nedostatku svježeg voća možete koristiti i zaleđene maline ili jednostavno upotrijebiti omiljeni pekmez! Recept nam donosi Slatki svijet.
Sastojci
3 jaja
150 g šećera
200 ml ulja
120 g glatkog brašna
130 g kukurznog brašna
1 prašak za pecivo
3 čaše jogurta (3×180 g)
300 g svježih kupina
200 g kiselog vrhnja
Priprema
Jaja izmiksajte sa šećerom i uljem. Dodajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i jogurte pa sve još kratko izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečenje (30×30 cm) pa ravnomjerno rasporedite kupine.
Zlevanku pecite 20 minuta na temperaturi od 180 °C pa ju premažite s kiselim vrhnjem i zapecite još dodatnih 5 minuta.
Poslužite toplo ili hladno. Prije posluživanja zlevanku možete posipati šećerom u prahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.