Desert koji osvaja svačije nepce: Čokoladna mousse torta s kandiranim višnjama i rumom

Foto: Slatki svijet

Kada je riječ o desertu, jedno je sigurno – s dobrom čokoladnom tortom ne možete pogriješiti! Uz čokoladni biskvit bez brašna i laganu mousse kremu, ova torta dodatno je obogaćena finim amarena preljevom s kandiranim višnjama i rum kuglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Čokoladni biskvit bez brašna
5 jaja (L)
200 g čokolade
115 g maslaca
100 g šećera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladna mousse krema
500 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade
125 g mascarpone sira

Ostalo
1 velika teglica Fabbri amarena preljeva s kandiranim višnjama
Rum kuglice za dekoraciju

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite sa strane da se malo ohladi. Bjelanjke kratko izmiksajte pa uz postepeno dodavanje šećera nastavite miksati dok ne dobijete gusti snijeg. Žutanjke pomiješajte s otopljenom čokoladom.

Smjese lagano sjedinite i izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom, a stranice namastili. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi od 170 ºC. Topli biskvit poprskajte s malo sirupa iz Fabbri amarena preljeva s kandiranim višnjama i ostavite ga da se ohladi.

Slatko vrhnje (200 ml) zagrijte do vrenja, maknite s vatre pa dodajte čokoladnu natrganu na komadiće. Miješajte dok se ne otopi, a zatim ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. U ohlađenu čokoladu umiješajte mascarpone sir sobne temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče čokolade, možete korisiti tamnu ili mliječnu, ovisno koju više volite.

Ostatak slatkog vrhnja (300 ml) izmiksajte u mekani šlag i lagano sjedinite s čokoladnom kremom.

Biskvit premažite s malo čokoladne kreme, a zatim ravnomjerno posložite ocijeđene kandirane višnje iz Fabbri amarena preljeva. Nanesite ostatak kreme, lijepo ju zagladite, dekorirajte Adria čokoladnim rum kuglicama i spremite tortu u hladnjak na nekoliko sati. Tortu poslužite uz amarena preljev s kandiranim višnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.