Foto: slatkisvijet.com

Kinder Pingui jedan je od onih kolača kojem ne mogu odoljeti najmlađi, a niti odrasli obožavatelji ukusnih čokoladnih poslastica! Slatki svijet donosi recept za ovu finu slasticu.

Sastojci

Biskvit

8 jaja
8 žlica šećera
5 žlica vode
8 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa u prahu

Krema

600 ml mlijeka
5 žlica šećera
6 vanilin šećera
8 žlica glatkog brašna
250 g margarina

Čokoladna glazura

250 g čokolade za kuhanje
150 margarina
4 žlice mlijeka

Priprema

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vodom. Brašno prosijte s praškom za pecivom i kakaom pa dodajte žutanjcima i kuhačom lagano izmiješajte smjesu. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanajka.

Pripremljenu smjesu podjelite na dva jednaka dijela i ispecite dva biskvita. Biskvite pecite u namaščenom i pobrašnjenom kalupu za pečenje (30×30 cm). Svaki biskvit pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C.

Za pripremu kreme brašno razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeno brašno pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature i dobro ju izmiksajte.

Za pripremu glazure čokoladu za kuhanje, margarin i mlijeko otopite na pari.

Ohlađeni biskvit premažite s polovicom kreme. Kremu lijepo zagladite pa prelijte s pola čokoladne glazure i lagano razmažite preko cijele kreme. Čokoladna glazura treba biti sobne temperature kada ju budete lijevali preko kreme.

Kolač spremite u hladnjak dok se glazura ne stisne pa premažite kolač s ostatkom kreme. Prekrijte kolač drugim biskvitom i prelijte ga ostatkom čokoladne glazure. Ukoliko vam se glazura ohladi i stisne ponovo ju malo zagrijte.

Kolač prije posluživanja spremite u hladnjak da se krema dobro ohladi i očvrsne.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com