Foto: Verbum

U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 7. ožujka 2017. u 20.30 sati, održat će se “Susret s autorom”, a gošća će biti dr. sc. Irena Zakarija-Grković, specijalistica obiteljske medicine te zagovornica i promicateljica obiteljskih tema, osobito na području roditeljstva.

Dr. sc. Irena Zakarija-Grković, specijalizantica obiteljske medicine, viša je asistentica na Katedrama obiteljske medicine i javnog zdravstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a doktorirala na Medicinskom fakultetu u Splitu, gdje radi od 2006. godine.

Specijalistica obiteljske medicine postala je u Melbourneu u Australiji, gdje je stekla dvanaestogodišnje kliničko iskustvo. U Australiji je postala i Međunarodno certificirana savjetnica za dojenje. Područja znanstvenog, nastavnog i stručnog interesa dr. Zakarije-Grković su dojenje i zaštita majki i djece, medicina utemeljena na dokazima i edukacija iz temeljnih kliničkih i komunikacijskih vještina, a iz ovih područja objavila je brojne znanstvene članke i kongresna priopćenja.

Od 2012. godine suvoditeljica je Hrvatskog ogranka talijanskog Cochrane centra kojeg predstavlja na domaćoj i međunarodnoj razini te koordinira brojne aktivnosti ovog Centra koji djeluje pri Medicinskom fakultetu u Splitu. Predsjednica je Hrvatske udruge IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) savjetnica za dojenje, član osnivač je Nacionalnog povjerenstva za zaštitu i promicanje dojenja pri Ministarstvu zdravlja te edukatorica u unicefovom programu “Rodilište – prijatelj djece”. Članica je Nadbiskupijskog pastoralnog vijeća. U javnosti na različite načine promovira teme koje su u fokusu njenoga profesionalnog i osobnog angažmana, a o majčinstvu piše kolumne na portalu Žena vrsna.

O obiteljskoj tematici, roditeljstvu, dojenju, kao i društvenom prihvaćanju i preduvjetima za ostvarenja uvjeta za provođenje obiteljskih politika više govora bit će na “Susretu s autorom”.

Izvor: narod.hr