Pred vama je jedan jednostavan recept za fini čokoladni kolač s blagom aromom naranče i cimeta, idealan za hladnije dane koji su pred nama. Savršen slatki zalogaj uz toplu šalicu kave ili čaja!
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit
200 g glatkog brašna
50 g kakaa u prahu
½ praška za pecivo
prstohvat soli
1 žličica cimeta
3 jaja (L)
220 g smeđeg šećera
2 vanilin šećera
115 g maslaca
200 g čvrstog jogurta
naribana korica 1 naranče
100 g čokoladnih kapljica
Čokoladna glazura
50 g čokolade za kuhanje
50 g mliječne čokolade
50 ml slatkog vrhnja
Priprema
Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane da se malo ohladi.
U jednoj zdjeli prosijte brašno i kakao u prahu. dodajte i prašak za pecivo.
U drugoj zdjeli jaja sobne temperature miksajte 5 minuta sa smeđim šećerom i vanilin šećerom. Zatim umiješajte jogurt sobne temperature i otopljeni maslac pa dodajte koricu naranče, cimet i sol. Lagano umiješajte suhe sastojke tako da dobijete glatku smjesu bez grudica, a na kraju umiješajte i čokoladne kapljice. Ako nemate čokoladne kapljice nasjeckajte čokoladu na komadiće – mliječnu ili tamnu, koju više volite.
Pripremljenu smjesu izlijte u duguljasti kalup za kolače kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite cca 30 minuta na temperaturi od 180°C. Nakon 25 minuta svakako provjerite kolač čačkalicom da vidite je li pečen.
Pečeni kolač ostavite 10-15 minuta sobnoj temperaturi da se malo ohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje.
Za pripremu glazure čokoladu otopite na laganoj vatri zajedno sa slatkim vrhnjem. Ostavite da se čokolada malo ohladi na sobnoj temperaturi. Potpuno ohlađeni kolač premažite čokoladnom glazurom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa