Nedjelja, 27 travnja, 2025
15 C
Zagreb
Pratite nas:

Jednostavna i lagana: Rolada s džemom od jagoda i bijelom kremom

Podijeli

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavna rolada punjena džemom od jagoda i laganom kremom od šlaga i mascarpone sira. Isprobajte ovaj jednostavan recept kojega donosi Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit
6 jaja
100 g šećera
100 g glatkog brašna
½ paketića praška za pecivo
naribana korica ½ limuna

Bijela krema
150 ml slatkog vrhnja
200 g mascarpone sira
20 g šećera u prahu

Čokoladna glazura
100 g bijele čokolade
50 ml slatkog vrhnja

Ostalo
2-3 žlice džema od jagoda za premaz biskvita

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne zapjene. Po malo dodajte šećer pa nastavite miksati bjelanjke 2-3 minute da dobijete čvrsti snijeg tj. da se šećer ne otopi. Dodajte jedan po jedan žutanjak i sve još kratko izmiksajte. Dodajte naribanu limunovu koricu.

Brašno i prašak za pecivo prosijte te ih pomalo dodajte u smjesu od jaja i šećera te sve lagano izmiješajte.

Biskvitnu smjesu izlijte u veliki kalup za pečenje (30×35 cm) obložen masnim papirom i pecite na temperaturi od 180 °C 10 minuta. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite tankim slojem džema od jagoda (možete koristiti i džem od šumskog voća ili borovnica). Preko džema nanesite hrpice kreme i pažljivo u razmažite i lijepo zagladite. Ako želite, po vrhu kreme možete složiti i jagode narezane na kockice.

Za pripremu kreme slatko vrhnje i šećer u prahu izmiksajte u mekani šlag. Zatim dodajte mascarpone sir i sve još kratko izmiksajte. Biskvit ponovno zamotajte u roladu i prelijte glazurom od bijele čokolade.

Za topljenje čokoladnih glazura koristim Zenker posudu za topljenje čokolade. U manjem loncu zagrijte vodu do vrenja te na njega stavite posudu za topljenje čokolade. U posudu dodajte razlomljenu bijelu čokoladu i slatko vrhnje. Otopljenu čokoladu i vrhnje malo promiješate da se otope i zadnji komadići čokolade pa prelijte preko rolade. Prije posluživanja, roladu spremite u hladnjak na 2 sata.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitaj više

Frendica.hr

Tijekom dijete uvedite 'dan za varanje'

Upozoravaju da „varanje na dijeti” treba pomno unaprijed isplanirati kako bi ono uistinu poslužilo kao psihološko olakšanje za vri...

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci