“Internet je prepun recepata za ove fine keksiće pa sam ih i ja napokon isprobala!” – piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Priprema ovih keksića je zaista jednostavna i zabavana, a ukoliko imate mališane, svakako ih uključite u izradu!
Težina recepta:Jednostavno
Sastojci
Osnovna smjesa
250 g margarina sobne temperature
100 g šećera u prahu
250 g glatkog brašna
Ostalo
1 prašak za puding s okusom vanilije
1 prašak za puding s okusom čokolade
1 žlica kakaa u prahu
1 žlica mlijeka
Priprema
Margarin izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte brašno te rukama umijesite kompaktno tijesto. Smjesu preplovite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte puding od vanilje, a u drugi dio dodajte puding od čokolade te kakao u prahu i jednu žlicu mlijeka.
Svaku smjesu zasebno dobro izmijesite tako da se svi sastojci sjedine. Smjese zamotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na sat vremena.
Od rashlađenog tijesta uzimajte komadiće veličine malo većeg lješnjaka, oblikujte kuglice i slažite ih na lim za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom. Vilicom pritisnite svaku kuglicu tako da dobijete lijepi uzorak.
Keksići se tokom pečenja malo prošire pa svakako ostavite dovoljno razmaka među njima prilikom slaganja na lim. Puding keksiće pecite otprilike 8 minuta na 180 ºC.
Od navednih sastojaka dobit ćete otprilike 80 keksića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa