Kako odabrati odgovarajuću zaštitnu kremu za sunce prema tipu kože?

Foto: GettyImages

O zaštiti kože, kao najvećem tjelesnom organu, posebno se počinje razmišljati u ljetnim mjesecima, kada se najviše suočavamo sa štetnim UV zračenjem, stoga je bitno odabrati proizvod odgovarajućeg zaštitnog faktora prema tipu kože.

Prevarili biste se ako mislite da se krema za sunčanje, odnosno sa zaštitnim faktorima stavlja samo preko ljeta. Smatra se da bi se trebala koristiti cijele godine, barem na licu i dijelovima koji su izravno pod utjecajem UV zraka.

Zaštitni faktor odnosno kratica SPF dolazi od sintagme sun protection factor. Što je faktor veći, to je moguć dulji boravak na suncu bez nuspojava – crvenila i opeklina.

Kako djeluje SPF?

Stvarno vrijeme zaštite kože je vrijeme u kojem ona može biti izložena suncu bez nanošenja proizvoda za zaštitu, a da pri tome ne zadobije opekline. Ovisno o tipu kože, to vrijeme iznosi od pet do 30 minuta.

Kako odabrati odgovarajući SPF i zaštiti djecu pročitajte na Frendica.hr

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/tportal/ordinacija.večernji.hr