Lagani ljetni desert: Jednostavna torta s malinama

Foto: slatkisvijet.com

Ako ste u potrazi za laganom ljetnom tortom, isprobajte ovaj recept! Jednostavna torta s malinama i laganom kremom od pudinga i šlaga oduševit će vaše ukućane, ali i goste. Umjesto s malinama probajte ju i s nekim drugim voćem, recimo s borovnicama ili jagodama! – ističe Slatki svijet koji donosi recept.

Sastojci
Biskvit
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 150 ml ulja
  • 180 ml vode
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Preljev za biskvit
  • 100 ml vode
  • 2 žlice šećera
Krema
  • 1 l mlijeka
  • 150 g šećera
  • 3 praška za puding s okusom vanilije
  • 1 mahuna vanilije
  • 400 ml slatkog vrhnja
Ostalo
  • 500 g malina
Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne pretvore u snijeg. Postupno dodajte šećere te nastavite miksati bjelanjke još nekoliko minuta tako da sav šećer dobro izmiksate. Dodajte žutanjke pa kratko opet izmiksajte smjesu, a zatim dodajte ulje i vodu sobne temperature. Lagano sve izmiksajte pa dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Brašno dodajte u više navrata, a nakon svakog dodavanja smjesu pažljivo izmiješajte kuhačom.

Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte (26 cm). Dno kalupa prethodno obložite masnim papirom. Biskvit pecite cca 25 minuta na 180°C. Prije nego ga izvadite iz pećnice čačkalicom ili testerom za biskvit provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na tri jednaka dijela.

Za pripremu kreme pudinge razmutite u mlijeku i ostavite sa strane. Mlijeko zajedno sa šećerom i sjemenkama iz mahune vanilije stavite u lonac i zagrijte do vrenja. Umjesto mahune vanilije dio šećera možete zamijeniti s nekoliko paketića vanilin šećera ili vanilin šećera bourbon. U vrelo mlijeko dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se zgusne. Vrući puding premjestite u zdjelu i prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na vrhu. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Ohlađenu kremu također kratko izmiksajte, zatim dodajte šlag pa sve zajedno još kratko izmiksajte.

Biskvite uz pomoć kista navlažite prokuhanom te ohlađenom vodom i šećerom, a zatim ga premazujte kremom. Na prva dva sloja kreme posložite maline. Ako koristite zamrznute maline, prethodno ih odledite u cjedilu kako bi pustile sav višak tekućine.

Cijelu tortu premažite ostatkom kreme i spremite u hladnjak do posluživanja, najbolje preko noći. Po želji ju dodatno možete ukrasiti šlagom i malinama. Dobar tek! 🙂

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com