Mramorni kuglof jedan je od omiljenih i najjednostavnijih kolača svih domaćica. Ovaj puta za mramorne šare nije zaslužan kakao već smeđi šećer i cimet!
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Sastojci za kuglof
2 jaja
150 g šećera
1 paketić vanilin šećera
200 ml mlijeka
100 ml ulja
250 glatkog brašna
½ praška za pecivo
2 žličice cimeta
2 žlice tamnog Muscovado šećera
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mlijeko i ulje, a zatim brašno i prašak za pecivo. Smjesu još kratko izmiješajte na najamnjoj brzini tek toliko da se svi sastojci sjedine, odnosno da uklonite grudice.
Malo manje od polovice smjese izdvojite pa u nju dodajte cimet i Muscovado tamni šećer.
Mini kalupe za kuglof lagano namastite i pobrašnite, a zatim naizmjenično dodajte svijetlu i tamniju smjesu. Od ove količine smjese možete ispeći 6 mini kuglofa ili 1 klasični.
Ako se odlučite za mini verzije, pecite ih cca 15 minuta na 180°C. Veliki, klasičan kuglof pecite otprilike 40 minuta na istoj temperaturi.
Pečeni kuglof ostavite 10-tak minuta u kalupu, a zatim ga pažljivo izvadite (preokrenite) i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prije posluživanja posipajte ga šećerom u prahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.