Mekan i sočan: Mramorni kuglof sa cimetom i smeđim šećerom

Foto: Slatki svijet

Mramorni kuglof jedan je od omiljenih i najjednostavnijih kolača svih domaćica. Ovaj puta za mramorne šare nije zaslužan kakao već smeđi šećer i cimet!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Sastojci za kuglof
2 jaja
150 g šećera
1 paketić vanilin šećera
200 ml mlijeka
100 ml ulja
250 glatkog brašna
½ praška za pecivo

2 žličice cimeta
2 žlice tamnog Muscovado šećera

Priprema

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mlijeko i ulje, a zatim brašno i prašak za pecivo. Smjesu još kratko izmiješajte na najamnjoj brzini tek toliko da se svi sastojci sjedine, odnosno da uklonite grudice.

Malo manje od polovice smjese izdvojite pa u nju dodajte cimet i Muscovado tamni šećer.

Mini kalupe za kuglof lagano namastite i pobrašnite, a zatim naizmjenično dodajte svijetlu i tamniju smjesu. Od ove količine smjese možete ispeći 6 mini kuglofa ili 1 klasični.

Ako se odlučite za mini verzije, pecite ih cca 15 minuta na 180°C. Veliki, klasičan kuglof pecite otprilike 40 minuta na istoj temperaturi.

Pečeni kuglof ostavite 10-tak minuta u kalupu, a zatim ga pažljivo izvadite (preokrenite) i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prije posluživanja posipajte ga šećerom u prahu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com