Napravite hrskave španjolske uštipke – Churros

Foto: Slatki svijet

Churros – hrskavi uštipici porijeklom su iz Španjolske i Portugala gdje se konzumiraju s toplim umakom od čokolade ili karameliziranim mlijekom. Recept vam donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci
Smjesa za Churros

250 ml vode
100 g maslaca
prstohvat soli
2 žlice šećera
1 žličica arome vanilije
naribana korica 1 limuna
200 g glatkog brašna
1 jaje

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 žlice šećera
1 ½ žličica cimeta

Čokoladni umak

200 g čokolade za kuhanja
200 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
malo ruma ili arome vanilije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema
U lonac stavite vodu, maslac, šećer, sol, aromu vanilije i limunovu koricu. Kada voda zavrije, odnosno kada se malac otopi dodajte brašno. Vatru smanjite pa kuhačom miješajte, odnosno tucite tijesto dok se ono ne počne odvajati od stijenki lonca.

Tijesto malo ohladite, a zatim dodajte jaje. Smjesu dobro izmiješajte. Dobiveno tijesto treba biti glatko i gusto. Površinu tijesto prekrijte prozirnom folijom i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ohlađeno tijesto stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom za ukrašavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U većem loncu zagrije ulje, kao za prženje krafni ili fritula.

Kada se ulje dovoljno zagrije, istiskujte tijesto direktno u lonac s vrućim uljem. Mlaz tijesta odrežite oštrim nožem ili škarama. Sami odredite veličinu Churrosa. Ja sam pekla Churrose cca 5 cm dužine.

Churrose pržite otprilike 30 sekundi sa svake strane, a zatim ih stavite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak ulja.

Vruće Churrose poslužite s toplim umakom od čokolade ili uz Dulce de leche kremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu čokoladnog umaka čokoladu otopite na laganoj vatri zajedno s mlijekom i slatkim vrhnjem. Na kraju dodajte malo ruma ili arome vanilije, po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.