Recept za omiljeni desert iz djetinjstva donosi portal Slatki svijet. Klasičnu varijantu začinite cimetom ili kakaom.
Sastojci
800 ml mlijeka
180 g riže dugog zrna
2 žlice šećera
2 paketića vanilin šećera
cimeta i višnje iz kompota za posluživanje
Priprema
Rižu stavite u lonac zajedno s mlijekom i šećerima te kuhajte na laganoj vatri 15-tak minuta, dok ne omekša. Po potrebi dodajte još malo mlijeka. Za pripremu riže na mlijeku koristite bijelu rižu dugog ili okruglog zrna, tako će biti najkremastiji.
Rižu na mlijeku kuhajte otklopljenu, a povremeno ju promiješajte kako se ne bi zalijepila za dno lonca. Kuhanu rižu maknite, dobro izmiješajte pa ju rasporedite u zdjelice. Prije posluživanja rižu posipajte s malo cimeta, a odlično paše s višnjama iz kompota ili svježim voćem kao što su jagode i maline. Rižu na mlijeku možete poslužiti toplu ili ohlađenu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa