Osvježavajući ljetni desert: Puding kolač s trešnjama i keksima

Foto: Slatki svijet

Jednostavan i ukusan kolač s pudingom, trešnjama i keksima gotov je za manje od pola sata i idealan je desert za zasladiti popodne!

Ovaj ukusni recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
Krema od pudinga
1 l mlijeka
150 g šećera
3 praška za puding s okusom vanilije
50 g maslaca
400 g milerama
Nadjev od trešanja
600 g očišćenih trešanja
3-4 žlice šećera
300 ml vode
1 prašak za puding s okusom vanilije
Ostalo
450 g Petit beurre keksa
400-500 ml slatkgo vrhnja

Priprema

Na dno većeg kalupa (cca 30×35 cm) posložite petit kekse.

Puding od vanilije razmutite s malo mlijeka, ostatak mlijeka i šećer stavite u lonac i zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Maknite lonac s vatre pa umiješajte maslac, miješajte ga dok se ne otopi. Na kraju umiješajte mileram.

Kremu izlijte preko posloženih keksa i lijepo poravnajte. Preko kreme ponovno posložite red keksa.

Očišćenje trešnje pomiješajte s 200 ml vode i malo šećera. Količinu šećera odredite prema svom ukusu, ovisno koliko su trešnje slatke. U ostatku vode razmutite puding od vanilije, a zatim ga dodajte trešnjama. Nadjev od trešanja uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim ih ga rasporedite preko keksa.

Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku, ohlađen kolač premažite šlagom i poslužite se!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com