Jednostavan i ukusan kolač s pudingom, trešnjama i keksima gotov je za manje od pola sata i idealan je desert za zasladiti popodne!
Ovaj ukusni recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Krema od pudinga
1 l mlijeka
150 g šećera
3 praška za puding s okusom vanilije
50 g maslaca
400 g milerama
Nadjev od trešanja
600 g očišćenih trešanja
3-4 žlice šećera
300 ml vode
1 prašak za puding s okusom vanilije
Ostalo
450 g Petit beurre keksa
400-500 ml slatkgo vrhnja
Priprema
Na dno većeg kalupa (cca 30×35 cm) posložite petit kekse.
Puding od vanilije razmutite s malo mlijeka, ostatak mlijeka i šećer stavite u lonac i zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Maknite lonac s vatre pa umiješajte maslac, miješajte ga dok se ne otopi. Na kraju umiješajte mileram.
Kremu izlijte preko posloženih keksa i lijepo poravnajte. Preko kreme ponovno posložite red keksa.
Očišćenje trešnje pomiješajte s 200 ml vode i malo šećera. Količinu šećera odredite prema svom ukusu, ovisno koliko su trešnje slatke. U ostatku vode razmutite puding od vanilije, a zatim ga dodajte trešnjama. Nadjev od trešanja uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim ih ga rasporedite preko keksa.
Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku, ohlađen kolač premažite šlagom i poslužite se!