Popularna, a jednostavna verzija kremastog voćnog kolača

Slatki svijet
Foto: Slatki svijet

Kremasti voćni kolači dolaze u raznim varijantama, a ovaj puta donosimo recept Slatkog svijeta za poznati kolač s jabukama i pudingom od vanilije. Ova slastica može se raditi i s drugim voćem, kao što su šljive, jagode, breskve ili šumsko voće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto

125 g maslaca sobne temperature
140 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja L
250 g glatkog brašna
½ praška za pecivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev od jabuka

0,5 kg očišćenih jabuka
2 žlice grožđica
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice maslaca
1 žlica ruma

Krema od vanilije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 ml mlijeka
1 prašak za puding od vanilije
4 žlice šećera

Mrvičasti posip

100 g hladnog maslaca
100 g glatkog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Omekšali maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Ako vam se tijesto čini pregusto, dodajte 2-3 žlice mlijeka.

Dno okruglog kalupa za pečenje (26 cm) prekrijte masnim papirom, a stranice namastite i lagano pobrašnite.

Foto: Slatki svijet
Pripremljeno tijesto stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte.
Za pripremu nadjeva jabuke očistite i narežite na manje kocke. Tako izrezane jabuke stavite u lonac s ostalim sastojcima i pirjajte na laganoj vatri da omekšaju, dok tekućina ne ispari.
Foto: Slatki svijet
Pirjane jabuke rasporedite preko tijesta, pa prelijte sve kremom od vanilije. Za pripremu kreme puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko nadjeva od jabuka.
Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga.
Foto: Slatki svijet

Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica.

Slatki savjet

Po želji, kolač prije posluživanja posipajte mješavinom cimeta i šećera u prahu!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.