Sočna i kremasta: Čokoladna torta sa šumskim voćem

Foto: www.slatkisvijet.com

Sočna i ukusna torta od čokolade i šumskog voća! Idealna za osvježavajući desert nakon obiteljskog ručka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj ukusni recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit
8 jaja
240 g šećera
50 ml vode
80 ml ulja
160 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
1/2 praška za pecivo
prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preljev
450 g šumskog voća
100 g šećera

Čokoladna krema
800 ml mlijeka
3 pudinga okusa čokolade
150 g šećera
150 g mliječne čokolade
200 g maslaca

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku prema uputama na vrećici, uz dodatak šećera. U vrući puding dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte, a zatim ga postupno dodajte ohlađenom pudingu. Kremu dobro izmiksajte.

Za pripremu biskvita pripremite suhe sastojke – brašnu dodajte prašak za pecivo, kakao u prahu (kakao obavezno prosijte) i sol pa ostavite sa strane. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke i sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26cm) kojeg ste obložili masnim papirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvit pecite otprilike 40 minuta na 180°C, ovisno o jačini pećnice. Nakon pola sata biskvit slobodno prekrijte aluminijskom folijom kako nebi potamnio.

Dok se biskvit peče, pripremite preljev. Šumsko voće i šećer kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta, dok većina tekućine ne ispari. Poželjno je da malo ostane kako bibiskviti bili sočniji. Kuhani preljev ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prerežite po sredini tako da dobijete dva jednaka dijela. Preko oba biskvita ravnomjerno rasporedite preljev od šumskog voća i ostavite ih nekoliko minuta da upiju sok od preljeva.

Na tanjur za torte stavite jedan biskvit, a oko njega obruč od kalupa u kojem se biskvit pekao. Preko šumskog voća pažljivo premažite ½ čokoladne kreme pa stavite drugi biskvit tako da dio koji je preliven šumskim voćem bude okrenut prema gore. Preko vrha torte premažite ostatak čokoladne kreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slatki savjet

Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan pažljivo skinite kalup i ukrasite tortu po želji. Sačuvajte malo čokoladne kreme i njome premažite rubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.