Torta Grčka kraljica – udovoljava i najzahtjevnijima!

Foto: slatkisvijet.com

Raskošna torta, raskošnog imena pravi je izbor za svečane prigode! Odlična kombinacija keksa, čokolade i oraha udovoljit će i najzahtjevnijim sladokuscima, kaže Slatki svijet koji donosi i recept za ovu tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Kore s orasima

12 bjelanjaka
24 žlice šećera
240 g mljevenih oraha
3 žlice glatkog brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema s čokoladom i keksima

12 žutanjaka
200 g šećera
4 vanilin šećera
600 ml mlijeka
100 g gustina
250 g maslaca
80 g mljevenih oraha
300 g Milka čokolade s jagodama
275 g (1 kutija) Domaćica keksa s malinama i bijelom čokoladom

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 ml slatkog vrhnja
3 žlice ruma

Priprema

Za pripremu torte potrebno je ispeći 3 kore s orasima. Za svaku koru trebat će vam 4 bjelanjka, 8 žlica šećera, 1 žlica glatkog brašna te 80 g mljevenih oraha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelanjke uz dodatak soli izmiksajte u čvrsti snijeg. Snijeg nastavite miksati uz postupno dodavanje šećera, a na kraju lagano umiješajte brašno i mljevene orahe.

Pripremljenu smjesu rasporedite po dnu okruglog kalupa za torte (26 cm). Dno kalupa prije pečenja obavezno obložite masnim papirom, a papir i stranice dodatno namastite i pobrašnite kako kasnije nebi imali problema s vađenjem kora.

Svaku koru pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C.

Za pripremu kreme žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Smjesu ukuhajte u vrelo mlijeko pa kuhajte kremu na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađenu kremu izmiksajte s maslacem sobne temperature pa pomiješajte s mljevenim keksima i orasima te sitno nasjeckanom čokoladom.

Za slaganje torte prvu koru stavite na tanjur za torte i premažite s 1/3 kreme. Isti postupak ponovite još dva puta pa lijepo zagladite cijelu tortu i spremite ju u hladnjak. Prije nanošenja kreme svaku koru lagano poškropite s rumom. Kada se torta dovoljno rashladi, a krema očvrsne premažite ju tučenim slatkim vrhnjem i poslužite.

Slatki savjet

Ukoliko niste ljubitelj oraha za pripremu torte koristite lješnjake ili bademe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.