Sočan, aromatičan, ukusan i što je najvažnije – vrlo jednostavan za pripremu – čokoladni vijenac s narančom i rumom. Recept za ovaj kolač donosi Slatki svijet.
Sastojci
4 jaja
150 g maslaca sobne temperature
250 g šećera
2 vanilin šećera
naribana korica 1 naranče
1 žlica ruma
300 g glatkog brašna
60 g kakaa u prahu
125 ml mlijeka
125 ml vruće vode
Priprema
Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa miješajte smjesu još 2 minute.
Dodaje rum i naribanu koricu naranče, mlijeko, brašno i kakao u prahu. Smjesu kratko izmiksajte na najmanjoj brzini tek toliko da se svi sastojci sjedine.
Na kraju ulijte vruću vodu pa još samo kratko sve izmiksajte. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za vijenac kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Čokoladni vijenac pecite otprilike 30 minuta na temperaturi od 170ºC. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen.
Ohlađeni kolač posipajte s kakaom i čokoladnim strugotinama ili ga prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure na pari jednostavno otopite 150 g čokolade za kuhanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa