Vrlo jednostavan za pripremu: Čokoladni vijenac s narančom i rumom

Foto: slatkisvijet.com

Sočan, aromatičan, ukusan i što je najvažnije – vrlo jednostavan za pripremu – čokoladni vijenac s narančom i rumom. Recept za ovaj kolač donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

4 jaja
150 g maslaca sobne temperature
250 g šećera
2 vanilin šećera
naribana korica 1 naranče
1 žlica ruma
300 g glatkog brašna
60 g kakaa u prahu
125 ml mlijeka
125 ml vruće vode

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa miješajte smjesu još 2 minute.

Dodaje rum i naribanu koricu naranče, mlijeko, brašno i kakao u prahu. Smjesu kratko izmiksajte na najmanjoj brzini tek toliko da se svi sastojci sjedine.

Na kraju ulijte vruću vodu pa još samo kratko sve izmiksajte. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za vijenac kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Čokoladni vijenac pecite otprilike 30 minuta na temperaturi od 170ºC. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni kolač posipajte s kakaom i čokoladnim strugotinama ili ga prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure na pari jednostavno otopite 150 g čokolade za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.