Ekstremna ljevica preuzela odgovornost za bombaški napad ispred ureda stranke Mattea Salvinija!

Foto: Unknown IFB membe /wikimedia commons, fah Fotomontaža: narod.hr

Talijanska ekstremna ljevica preuzela je odgovornost za postavljanje dvije bombe ispred ureda stranke suverene desnice Lege čiji je predsjednik Matteo Salvini trenutačni ministar unutarnjih poslova Italije.

Ured u u gradiću Treviso pokraj Venecije bio je meta bombe prošle nedjelje te je učinila štetu na ulaznim vratima, ali nije nikoga uspjela ozlijediti, javlja Il Giornale.

Italija odbija primati migrante: Salvini zatvara talijanske luke za još dvije udruge koje ih prevoze

Druga bomba koja je sadržavala čavle i metal, pronađena je nedaleko od prve te se vjeruje kako je trebala biti glavna bomba, nakon što bi prva privukla pozornost policije i ostalih organa sigurnosti.

Matteo Salvini u svojoj reakciji poručio je: “Oni nas pokušavaju spriječiti, ali mi se ne plašimo nasilnih delikvenata. Idemo naprijed, jači nego ikada.”

Istražitelji su uspjeli pronaći poveznicu između ekstremno lijeve anarhističke skupine prateći objavu na društvenim mrežama u kojoj su 12. kolovoza preuzeli odgovornost za teroristički napad.

Plenković se boji da će Hrvatska referendumom postati kao Italija. Evo zašto se mi toga ne bojimo!

Motivi iza napada su navodni “rasizam i eksploatacija” od strane Lege.

“Za internacionalu, buntovničku anarhističku solidarnost! Za svijet bez granica i autoriteta!”, dodala je grupa Santiago Maldonado Cell.

Rimski javni tužitelj izjavio je da se u ovom trenutku bombaški napad tretira kao teroristički čin.

Ovaj bombaški napad ekstremne ljevice događa se nepuna 2 mjeseca nakon što je Salvinijeva Liga na lokalnim izborima u Italiji premoćno pobijedila te preuzela mnoga dotadašnja ljevičarska središta.

Ministar Matteo Salvini: ‘Deportirat ćemo 500.000 ilegalnih imigranata i ispuniti predizborno obećanje!’

Salvinijeva Liga vodila je kampanju u čijem su središtu bila pitanja poput imigracije te zakona i reda.

Primjerice, prije pet godina Salvinijeva Liga je na izborima dobila u Pisi 0,35 posto glasova, a 24. lipnja 25 posto. Od 75 gradova, konzervativci su odnijeli pobjedu u njih 28, lijevi centar u 20, a protusistemski pokret Pet zvijezda (M5S) u pet. U ostalim gradovima su trijumfirali nezavisni kandidati.

Macron populizam usporedio s bolešću; Salvini uzvratio: Mi plaćamo cijenu tog ekonomskog rata

Prema tadašnjim anketama, Liga od od formiranja koalicijske vlade s M5S nakon izbora u ožujku uživa gotovo dvostruku potporu, sa 17 na skoro 30 posto, dok je M5S stabilan na oko 30 posto. Ljevici s druge strane potpora ne prestaje padati.

Nakon što je Lege formirala Vladu, novi talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini u ožujku je poručio da će ispuniti izborno obećanje o deportaciji 500.000 ilegalnih imigranata koji se nalaze u Italiji, od toga čak 100.000 u prvoj godini vladavine

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Il giornale