Eurozastupnik i branitelj Ivica Tolić (HDZ) odgovorio U ime obitelji: Neću podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije!

Foto: hdz.hr

U Europskom parlamentu danas iza 12 sati se glasuje o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Rasprava o ratifikaciji Istanbulske konvencije počela je jučer u 17 sati.

(VIDEO) U EU parlamentu glasuje se o ratifikaciji Istanbulske konvencije – ‘Njezin je cilj mijenjanje naše kulture kroz rodnu ideologiju’

Udruga U ime obitelji poslala je svim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu (EP) poziv da glasuju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

U ime obitelji pozvala hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu da glasuju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije!

Eurozastupnik iz redova HDZ-a, g. Ivica Tolić, odgovorio je udruzi, te najavio kako će glasovati prtiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Odgovor donosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo Markić,

Prije svega zahvaljujem Vam na pismu i informacijama koje dostavljate u istome. Osobno sam proučio tekst predmetne konvencije te u pogledu sadržaja imamo bliske pozicije.
Imajući na umu potrebu zaštite dostojanstva žena u društvu uvijek sam spreman podržati svaki prijedlog koji vodi ka postizanju toga cilja. Isto tako nisam spreman i neću podržati bilo koji prijedlog koji bi vodio pogoršanju statusa žena u društvu.

Neću, naravno, nikada podržati pokušaje nametanja rodne ideologije niti bilo koji pokušaj nametanja novih »vrijednosti« perfidno ubačenih pod maskom zaštite prava žena.

U tom smislu držim da Istanbulska konvencija nije nikakav pravni napredak u spriječavanju
zlostavljanja žena. Kao takva ne donosi nikakve boljitke u smislu već postojećih zakona na
nacionalnim razinama zemalja članica i zato sigurno neću podržati ratifikaciju predmetne konvencije.

To bi bilo u suprotnosti s mojim osobnim svjetonazorom kao i svjetonazorom birača koji su mi dali svoj glas na izborima.

S osobitim poštovanjem,
Ivica Tolić

Ivica Tolić član HDZ-a postao je u rujnu 2012. i na listu za europske izbore stavljen je kako kandidat branitelja.

Za vrijeme Domovinskog rata bio je zapovjednik 3. bojne 4. gardijske brigade, završetak rata dočekao je na mjestu načelnika stožera južnog bojišta, a karijeru je nastavio u HRM-u, gdje je zapovijedao Stožerom ali i flotom. Završio je zapovjedno-stožernu i ratnu školu u Hrvatskoj, međunarodnu diplomu stekao je na NATO-ovu koledžu za obranu u Rimu, pa i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Nakon umirovljenja 2008. u činu komodora, angažirao se u udruzi veterana 4. gardijske brigade, a kasnije je bio i dopredsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada, piše vecernji.hr

Podsjetimo, Udruga U ime obitelji traži najveću moguću zaštitu žena i članova obitelji od svakog oblika nasilja, kao i implementaciju najboljih standarda i mehanizama zaštite i sprečavanja nasilja nad ženama i u obitelji. Istanbulska konvencija sadrži mnoge pozitivne odredbe od kojih većina već postoji u hrvatskom zakonodavstvu, međutim sastavni dio Konvencije je i “rodna teorija” za koju UiO smatra da se ni na koji način ne bi smjela nametati ili provoditi u Hrvatskoj, pa tako ni putem međunarodne konvencije.

Odgodili ratificiranje Istanbulske konvencije: Pročitajte na što je Slovačka biskupska konferencija upozoravala Vladu

U ime obitelji zato zagovara implementaciju pozitivnih odredbi Konvencije, ali bez njene ratifikacije. O nekoliko činjenica o Istanbulskoj konvenciji i “rodnoj teoriji” za koje UiO smatra da je važno uzeti u obzir u raspravi o ratifikaciji Konvencije možete pročitati OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr