Imigrant silovao 9-godišnju djevojčicu – Osuđen na zatvor i deportaciju iz Švedske

Foto: Thinkstock

Imigrant je osuđen na šest godina zatvora i deportaciju iz Švedske zbog silovanja 9-godišnje djevojčice u spremištu ispred stambene zgrade, piše thelocal.se. Prema presudi suda, ovaj zločinac, koji je i sam otac 9-godišnje djevojčice, rekao je policiji da je to počinio jer je želio “pronaći djevojku za silovanje”. Nije mu bilo važno, dodao je, ako je djevojčica dijete.

Zločinac, star 30 godina prišao je djevojčici dok se vraćala iz škole u Malmöu, a zatim ju je namamio u spremište, zaključao vrata, gurnuo na pod i silovao. Djevojčica je zapomagala i vrištala, ali nasilnik ju je držao za grlo i zaprijetio da će ju pretući ako ne prestane vrištati, prema izvješću švedskih novina Aftonbladet.

Prema presudi suda, ovaj zločinac, koji je i sam otac 9-godišnje djevojčice, rekao je policiji da je to počinio jer je želio “pronaći djevojku za silovanje”. Nije mu bilo važno, dodao je, ako je djevojčica dijete.

“Zločin treba smatrati otežanim s obzirom na nisku dob okrivljenika i da je počinitelj koristio i nasilje i prijetnju”, kazao je sud.

On je također proglašen krivim za dva seksualna djela počinjena kada je ranije živio u Skellefteåu na sjeveru Švedske: seksualno je zlostavljao 14-godišnju djevojčicu i seksualno maltretirao jednu ženu.

Također je proglašen krivim za pljačku, napade nožem i prekršaje s blažim drogama.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/thelocal.se