Ljevičarske stranke progone župnika jer je propovijedao protiv rodne ideologije

Foto: Thinkstock

Enrique Cabrera, župnik Naše Gospe od Enebrala u Colladu Villalba, izložen je progonu od strane Socijalističke radničke partije Španjolske (PSOE), stanke Podemos i Ujedinjene ljevice, zato što je branio katoličku doktrinu i osudio rodnu ideologiju.

Ove stranke zahtijevaju da Gradsko vijeće općine Collado Villalba osudi župnika, jer je tijekom homilije, 13. lipnja, povodom proslave svetog Ante, spomenuo crkveni nauk glede homoseksualnosti i usudio dovesti u pitanje Zakon o rodnom identitetu, koji je Skupština u Madridu usvojila prije nekoliko mjeseci. Izjavio je da “osobe ne posjeduju rod, nego spol”, te je kritizirao članak Zakona kojim se utvrđuje “da svaka osoba ima pravo konstruirati za sebe jednu auto-definiciju glede vlastitog tijela, spola, roda i seksualne orijentacije“.

„Iz razloga što je [župnik] javna osoba i crkveni dužnosnik, njegove izjave mogu pobuditi u najnetolerantnijem sektoru društva negativne reakcije prema lezbijskim i gay zajednicama, transeksualcima i biseksualnima”, stoji u “optužnici” navedenih stranaka. “Osim toga, svećenik je kritizirao i gradonačelnicu Barcelone, Adu Colau i vladu u Valenciji radi potpore spomenutom Zakonu.”

Putem javne uprave, te uz podršku određenih pravosudnih tijela moramo spriječiti bilo kakav delikt mržnje, neutralizirati i iskorijeniti sve radnje koje napadaju osnovna individualna prava i tako doprinjeti koheziji i društvenom skladu“, zaključuju u PSOE-u, Ujedinjena ljevica i Podemos.

Osuda rodne ideologije prouzročila je ovom svećeniku pravi medijski progon, koji je sada stigao i do samog Gradskog vijeća općine u kojoj je župnik. U Hrvatskoj su objavljene mjere Nacionalnog plana za suzbijanje diskriminacije 2016.- 2021., koje također mogu prouzoričiti progon osoba koje se zalažu za obiteljske vrijednosti ili su vjernici. Protiv tih mjera, koje još nisu usvojene, možete potpisati peticiju ovdje.

U razgovoru za infovaticana.com, župnik Enrique Cabrera izjavio je da je zadržao radost i mir unatoč napadima, te je podsjetio da je sve što je izjavio u homiliji u skladu s naukom Crkve.

Foto: Enrique Cabrera/ Youtube
Foto: Enrique Cabrera/ Youtube

U vezi mogućeg ispravka izjava u homiliji, svećenik je napomenuo da može jedino tražiti oprost radi vlastitih propusta i grijeha, ali nikada radi toga jer je iznio ono što Crkva poučava. “Neću moliti oprost zato što sam katolik; ja sam katolički svećenik koji poučava katoličku doktrinu” izjavio je braneći da njegova publika nije diktatura relativizma nego “Isus Krist, koji je dao svoj život kako bismo mi navještali istinu koju smo primili”.

Ne možemo izgubiti, niti se odreći vlastite slobode, ne možemo se povinuti, niti kleknuti pred poganstvom, niti pred diktaturom relativizma” ustvrdio je župnik. “Aktualnu vlast, koja god bila, ne zanimaju zdrave i snažne obitelji” istaknuo je i potom upozorio na namjeru da se kriminalizira ostvarivanje slobode mišljenja i izražavanja kada nisu u skladu sa relativističkim stavovima.

Izvor: narod.hr