Foto: Fah

Sredstva iz fondova Europske unije trebaju se davati na temelju načela “solidarnosti”, poručio je čelnik njemačke oporbe Martin Schulz u utorak, naznačivši da bi zemlje središnje i istočne Europe, koje odbijaju primati migrante, trebale dobivati manje od Bruxellesa.

> Pročitajte što je Orban poručio o Sorosu i ‘uvozu migranata’!

“Nema izbjegličke krize u Europi, mi smo bogat i velik kontinent i samo trebamo razborito raspodijeliti izbjeglice. Ono što imamo je kriza solidarnosti”, napisao je čelnik socijaldemokrata (SPD) na Facebooku.

> Soros na meti hakera: U javnost procurilo tisuće dokumenata koji pokazuju kako je utjecao na europske izbore

“Ima zemalja koje kažu ‘da’ Europi kada nešto dobivaju. A kažu ‘ne’ kada bi trebale nešto učiniti, primjerice prihvatiti izbjeglice. To mora stati. Kao kancelar stavit ću veto na bilo koji proračun EU-a koji nije temeljen na načelima solidarnosti”, dodao je Schulz, socijaldemokratski kandidat za njemačkog kancelara na parlamentarnih izborima u rujnu.

> Viktor Orban: Masovna migracija bez kontrole prava je prijetnja. Ona ugrožava miran i siguran europski način života

U lipnju je Europska komisija pokrenula pravni postupak protiv Poljske, Češke i Mađarske zato što odbijaju prihvatiti izbjeglice iz Italije i Grčke u okviru sporazuma o podjeli tereta iz 2015. godine.

Je li Schulz samo Soroseva marioneta?

Podsjetimo, američki milijarder George Soros doživio je prošle godine neugodno iznenađenje kada su hakeri objavili više od 2500 dokumenata njegove organizacije Otvoreno društvo.

Dokumenti otkrivaju strategije, planove rada i Soroseve aktivnosti. Uplitanje u države diljem Europe, SAD-a, izvješća o migracijama, azilantima, raznim udrugama koje djeluju u njegovom interesu.

Hakeri su otkrili da je Soros financirao i spotove hrvatske nevladine udruge GONG, ali otkrili su se i imena saveznika u Europskom parlamentu.

Dokument otkriva “pouzdane” zastupnike Europskog parlamenta, a koji su “na liniji” Otvorenog društva Georga Sorosa. Dokument je bio javno dostupan na poveznici, ali je u međuvremenu uklonjen, no njemački mediji redovito upozoravaju na taj popis i pitaju se nije li “savezni kancelar Martin Schulz dio Sorosevog plana”.

Popis uključuje tadašnjeg predsjednika Europskog parlamenta Schulza, sedam podpredsjednika, predsjednike vijeća… te ukupno sadrži čak 226 EU parlamentaraca, navodi europeanpost.co.

> Vodeći svjetski znanstvenik za migracije upozorava: Merkel je prouzročila migrantsku krizu

Mađarski premijer Viktor Orban cijelo vrijeme upozorava da je masovna migracija bez kontrole prava prijetnja.

“Ona ugrožava miran i siguran europski način života”, ističe Orban.

Orban upozorava da EU pokušava raspodijeliti migrante kojima je neopravdano dopušten ulazak u zapadnu Europu među zemljama koje su ih odbile pustiti na svoj teritorij, među kojima je Mađarska.

Prijedlog je Mađarske, nastavlja, da ih umjesto relociranja po zemljama članicama treba izbaciti iz Europe.

> Orban: Soros je na čelu velike mafijaške mreže, financira NVO i krijumčare ljudima

Također ističe da je propala “iluzija masovne integracije” jer to u praksi ne funkcionira. Umjesto toga, stvaraju se paralelna društva s rastućim stopama kriminala i pogoršava se javna sigurnost, javlja se prijetnja terorizma i terorističkih napada, kazao je. Uz to je optužio američkog financijaša Georgea Sorosa da koristi “predatorske nevladine organizacije” kako bi preplavio Europu migrantima i stvorio “transnacionalno carstvo”.

Njemačka glavni krivac za zastrašujuću migrantsku krizu

U kolovozu 2015. Njemačka je jednostrano odlučila staviti izvan snage za sirijske migrante Dublinske propise Europske unije koji obvezuju migrante da zatraže azil u prvoj zemlji EU-a u koju uđu.

> Godinu dana poslije “Mi to možemo”, Merkel priznala pogreške

Otada je ublažila tu dobrodošlicu, nakon što je izazvala zastrašujuću migrantsku krizu kada je prema podatcima Frontexa samo u 2015. ušlo 1.800.000 migranata, među kojima i veći broj ekstremista, a europske države dovela pred ekonomsku krizu i trajnu izloženost terorističkim prijetnjama.

Njemačka useljenička politika nije nikoga spasila, već naprotiv, “prije ima mrtve na savjesti”, oštro je upozorio vodeći svjetski znanstvenik za migracije i oxfordski profesor Paul Collier kritiziravši njemačku politiku prema migrantima.

Izvor: Hina/gs