Sunčana Glavak uvjerena: ‘Karlo Ressler podupire Andreja Plenkovića’

Foto: snimka zaslona

HDZ-ova europarlamentarka Sunčana Glavak govorila je o svom dojmu o raspravi u Europskom parlamentu te pitanju i kritikama Malin Björk koje su ste ticale migracija.

“Zaključak bi bio, vjerujem da ste pratili cijelu raspravu – da je Hrvatska jedna uspješna priča”, kazala je Glavak i dodala:

“I mislim da je o tome govorilo preko 90 posto zastupnika. Optužbe su bile sporadične – ne samo što je kolega Sokol ispravno odgovorio i ispravio kolegicu. Ja sam na neki način željela odgovoriti onima koji paušalno govore o našoj zemlji, koji uopće ne poznaju, da donose zaključke na osnovu neprovjerenih činjenica, odnosno ne činjenica i da to nije dobro”, istaknula je Glavak za N1.

“Sve u svemu, ja mislim da Hrvatska može biti ponosna. Od kolega is Slovenije, iz EPP-a, iz durgih političkih opcija i svi su poželjeli zajednički uspjeh RH u predsjedanju. Uspjeh Hrvatske bit će i uspjeh EU-a. I mislim da je to najvažnije.”

Sigurna sam da Karlo Ressler podupire Andreja Plenkovića

Komentirala je i unutarstranačke izbore u HDZ-u te nedavu izjavu Karla Resslera kako nitko nema bjanko podršku.

“Razgovaram naravno s Karlom, ovdje sjedimo zajedno. Meni je vrlo zanimljivo što se svi brinu kako će završiti unutarstranački izbori u HDZ-u i svi su zabrinuti što će biti s HDZ-om. Ja mislim da su s razlogom zabrinuti, HDZ je najduža politička stranka, dugo sam u HDZ-u. Ali kada smo mi složni, tada HDZ pobjeđuje. Onima koji ispod oka gledaju kako će to završiti, imaju razloga biti zabrinuti, HDZ će doći na svoje”, kazala je Sunčana Glavak.

“Sigurna sam da Karlo Ressler podupire Andreja Plenkovića, dugo je s njim, svi mi znamo koje je kvalitete donio Andrej Plenković, u kakvom stanju je bila stranka kada ju je preuzeo i tu nemam nikakvih dvojbi”, rekla je odgovarajući na pitanje o Resslerovoj nedavnoj izjavi na N1 televiziji u kojoj je rekao da nitko od kandidata za šefa HDZ-a nema bjanko podršku.

Što se tiče njene podrške Andreju Plenkoviću na predstojećim unutarstranačkim izborima, rekla je kako je ona svoj stav jasno izrazila.

“Mislim da sam vam vrlo jasno rekla. Trebamo vidjeti kako ćemo ojačati HDZ i mislim da se moramo izboriti da više žena bude na onim mjestima na kojima se odlučuje, tu mislim da trebamo na novi način razmišljati. Govorimo o tome da trebamo tok nekog ženskog elana.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1