Tjestenina all’amatriciana za pomoć žrtvama potresa u Italiji

Foto: Thinkstock

Jelo s tjesteninom za pomoć spašenima u potresu koji je u srijedu pogodio središnji dio Italije prihvatilo je kao ideju više od 700 ugostitelja solidarizirajući se sa stradalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor ideje je Paolo Campana, rimski grafičar koji je na Staru godinu odlazio u Amatrice, jedno od planinskih sela pokošenih potresom. Ondje je s prijateljima sjedao za stol u Hotelu Roma kako bi kušao tjesteninu “all’amatriciana”, specijalitet s umakom od rajčica, komadićima svinjskog obraza i ovčjim sirom, nastao u tom selu. Danas je hotel u ruševinama.

Paolo Campana uputio je apel svim talijanskim ugostiteljima da dodaju na svoj meni jelo s tjesteninom all’amatriciana a od cijene odvoje dva eura koji će se isplatiti talijanskom Crvenom križu. Oko 700 ugostitelja već se odazvalo toj inicijativi u čitavoj Italiji pa čak i u inozemstvu.

Pedeseti festival tog tipičnog jela trebao se upravo održati ovog vikenda u sada razorenom selu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.