KBC-u Zagreb nedostaje 690 medicinskih sestara

“Bolnice čine ljudi koji u njima rade. U KBC-u Zagreb situacija s liječnicima je zadovoljavajuća, no problem je s nedostatkom medicinskih sestara – nedostaje nam 690 medicinskih sestara”, izjavio je v.d. sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb prof. dr. Ante Ćorušić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako Hrvatska, kao i sve zemlje koje su prošle tranziciju imaju problema s odljevom kadra u razvijenije zemlje, ali da ohrabruje primjer Poljske gdje je velik broj liječnika otišao, ali se ponovno vratio nakon nekoliko godina.

“Mi kao društvo moramo shvatiti da medicina i košta. Najavljeno poskupljenje dopunskog osiguranja za 19 kuna nije puno i nadam se da će građani shvatiti da je to nužno kako bi se održao standard”, kazao je Ćorušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.