Bandić: ‘Nikome ništa nisam dao besplatno, pa ni udruzi U ime obitelji – podrška je da imamo preferencijski glas u Saboru’

Foto: fah

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u četvrtak na aktualnom satu Gradske skupštine da nikome ništa nije dao besplatno, pa tako niti udruzi U ime obitelji.

Gradonačelnik je to odgovorio na pitanje SDP-ovog zastupnika Mateja Mišića mogu li i druge građanske inicijative dobiti štandove besplatno od Grada Zagreba za prikupljanje potpisa za referendum ili je to ograničeno na udruge koje su samo njemu bliske, čime je aludirao na udrugu U ime obitelji.

“Nikome ništa nisam dao besplatno. Sukladno mojim ovlastima, statutu, poslovniku i pozitivnim zakonskim propisima imam svoje ovlasti i njima se koristim. Nikome ništa nisam dao besplatno pa niti udruzi U ime obitelji. Rezultat te moje podrške je da imamo preferencijalni glas u Saboru“, kazao je Bandić.

Evo činjenica o DORH-u i USKOK-u koje sudac nije dopustio dr. Željki Markić iznijeti na sudu

Dr. Željka Markić: ‘Štandove i letke Grad Zagreb sponzorirao je po standardnoj proceduri, a DORH se pokazao kao produžena ruka HDZ-a i SDP-a’

Dr. Markić na suđenju Bandiću: ‘Za referendumsko izjašnjavanje 2014. tražili smo potporu Grada Zagreba, kao i od ostalih gradonačelnika i načelnika’

SDP-ovom zastupniku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini je poručio kako su različiti po tome što bi on (Mišić) davao nekima, a gradonačelnik daje svima.

“Ja svima dam. Moja širina i krila koji nadsvođuju ideološke rovove su rezultat mojih šest mandata. … Vi sigurno ne bi dali Željki Markić, možda bi dali Savezu antifašističkih boraca. Vidite, ja sam u tom rasponu širok. Pod istim uvjetima, statutom, poslovniku i ovlastima koje imam”, rekao je Bandić u odgovoru SDP-ovom Mišiću.

SDP-ova zastupnica Vesna Nađ upitala je gradonačelnika kada će se ispričati ženama zbog seksističke i uvredljive izjave “da svima daje i da bi zbog toga bio najbolje žensko”, a koja, protumačila je, sugerira da su sve žene promiskuitetne.

“Ja živim sebedarje i altruizam čitav svoj život. Ako se u tome netko prepoznao – prepoznao se, ako nije kao vi, ja vam nisam kriv”, odgovorio joj je gradonačelnik.

HSLS-ovog zastupnika Darka Klasića zanimalo je kada će se urediti Trg dr. Franje Tuđmana s obzirom da postoji niz projekata, nacrta i studija koji su građane koštali više od 1,5 milijuna kuna.

Bandić je naglasio kako je prioritet spomenik dr. Franji Tuđmanu te da nisu odustali od uređenja trga.

Bandić o pokroviteljstvu za prikupljanje potpisa 2014.: ‘Pomogao sam GI, kao i svaku drugu udrugu’

Gradonačelnik je također rekao da bi trebali iz europskih fondova za uređenje rotora na Remetincu dobiti 85 posto ili 200 milijuna kuna.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sv