Bartulica: Srbijanski dužnosnici vraćaju se na Jasenovac kako bi odvratili pažnju sa zločina koje su počinili 90-ih

Stjepo Bartulica
Na fotografiji Stjepan Bartulica. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

“Nije slučajno da srpski dužnosnici stalno ponavljaju stvari iz Drugog svjetskog rata pa i prije, samo kako bi odvratili pažnju s onoga što su oni učinili 90-ih. To je jedan obrazac ponašanja, a Srebrenica simbolizira tu zločinačku politiku.”, istaknuo je u razgovoru za Narod.hr saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica.

Osvrnuo se na izjave od strane ruskih dužnosnika, u okviru propagande protiv Ukrajine, koji ističu kako se nova Srebrenica ne smije ponoviti. Takve su izjave namijenjene zapadnoj javnosti za koju je riječ “Srebrenica” sinonim etničkog masakra i genocida, ujedno opravdavajući svoju akciju na Krimu. Podsjetimo i kako srbijanski političari ne priznaju počinjeni genocid, a Srebrenicu uspoređuju s Jasenovcem, logorom iz Drugog svjetskog rata i Olujom, uspješnom operacijom kojom se konačno krenulo u oslobađanje Domovine od velikosrpskog agresora, pobunjenih Srba, JNA, četnika i Srbije tijekom Domovinskog rata.

> Kako Rusija koristi genocid u Srebrenici u svrhu antiukrajinske propagandne kampanje

“Sigurno se nova Srebrenica ne smije dogoditi. To je jedna teška tragedija i sramota za današnju Europu koja je dopustila i promatrala ono što su Srbi učinili i dobro isplanirali. Nadam se da neće biti ni sličnih pojava u Ukrajini. Pratim situaciju i mislim da ovu izjavu ruskog dužnosnika treba shvatiti na taj način – kao politički motiviranu izjavu. Ovo što Vučić govori je klasični oblik prebacivanja pažnje s onog bitnoga. Nije slučajno da srpski dužnosnici stalno ponavljaju stvari iz Drugog svjetskog rata pa i prije, samo kako bi odvratili pažnju s onoga što su oni učinili 90-ih. To je jedan obrazac ponašanja, a Srebrenica simbolizira tu zločinačku politiku. Vidio sam napise da Vučić želi ulagati u hrvatske medije. Bilo bi bolje da RH traži od Srbije isplaćivanje ratne odštete. Hrvatska mora sa samopouzdanjem i samopoštovanjem voditi svoju nacionalnu politiku.”, zaključio je dr.sc.Bartulica.

Razgovor u cijelosti pogledate na YouTube kanalu Narod.hr-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr