Batarelo za Narod.hr: ‘Porota koja je prvotno proglasila kardinala Pella krivim podlegla je ljevičarskom medijskom linču’

Foto: Facebook John Vice Batarelo

“Proveo je 404 dana u zatvoru za djela koja nije počinio, a prije toga je izdržao snažan medijski linč. Taj ljevičarski sekularistički medijski pritisak bio je masovan, a porota mu je podlegla. Sada kada su suci Vrhovnog suda promatrali samo sadržaj procesa, jednoglasno su odbacili takvu presudu.”, komentirao je za Narod.hr poništenje presude kardinalu Pellu Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare.

> Vrhovni sud poništio presudu protiv kardinala Pella: ‘Istina je temelj pravde’

> Index dva puta mijenjao naslov o kardinalu Pellu – oba puta objavio laži

Podsjetimo, australski Vrhovni sud oslobodio je krivnje bivšeg vatikanskog rizničara, kardinala Georgea Pella (78) optužbi za seksualno napastovanje dvojice dječaka 1997. te je odmah pušten iz zatvora. Batarelo je izdvojio simboliku broja sedam – poništenje presude donijelo je sedam sudaca i to baš u Velikom tjednu:

“Vrhovni sud je jednoglasno sa sedam glasova donio ovu oslobađajuću presudu. Nevin čovjek je oslobođen, ali mu je ujedno i nanesena velika šteta. Proveo je 404 dana u zatvoru za djela koja nije počinio, a prije toga je izdržao snažan medijski linč. Taj linč se posredno preko njega, vodio i protiv cijele katoličke zajednice. Pell je jedan od najvećih crkvenih dostojnika u Australiji koji je obnovio tamošnju crkvu, stoga nekim centrima moći nije bio drag.”, ocjenjuje Batarelo.

Dodaje da je tamošnja državna televizija – ABC predvodila taj “sramotan medijski linč”.

“Pitanje je sada kako kardinalu nadoknaditi štetu. Sudski proces je iznimno skupocjen, a njegov imidž je uništen”, naglasio je Batarelo.

Batarelo se rodio se u obitelji hrvatskih iseljenika u Sydneyu u Australiji, a s kardinalom Pellom susreo se prilikom njegova posjeta Zagrebu, zbog čega je bio prozivan od strane pojedinih medija kao “prijatelj pedofila”.

“Naši ljevičari i radikali nastavili su s tim napadima putem medija. Zbog slike navodili su da sam poznanik i prijatelj pedofila. Pell je dokazao svoju veličinu i nakon presude istaknuo ‘opraštam onome koji je ovo napravio’. Kardinal može biti primjer kako biti dostojan i u takvoj nepravdi. Bog je ipak dopustio da se pravda već sad očituje. Kršćanski je oprostiti, no uvijek se treba boriti za istinu i pravdu”, istaknuo je Batarelo za Narod.hr te komentirao utjecaj medija na cijeli postupak:

“Australija ima porotu koja nema veze s pravom. Taj ljevičarski sekularistički medijski linč bio je masovan. Porota je podlegla tim pritiscima. Dva bivša australska premijera, javno su branili kardinala, no naišli su na zid. Sada kada su suci Vrhovnog suda promatrali samo sadržaj procesa, jednoglasno su odbacili takvu presudu.”

Batarela smo upitali kako se osobno nosi s negativnim napisima pojedinih medija, u čemu je istaknuo da osobito prednjači portal Index.

“Ti osobni napadi postali su sastavni dio našeg društva. Nikad se ne smijemo predati, jer ako se mi ne borimo, Hrvatska neće biti slobodna. Važno je da ljudi ne šute pred nasilnicima u virtualnom svijetu. Zbog izrečenih kleveta konzultirao sam se s odvjetnikom i zatražit ću isprike”, zaključio je Vice John Batarelo.

I na svoj Facebook profil Batarelo je podijelio sliku s kardinalom te napisao:

“Ovo je ta poznata slika s kardinalom Pellom dok je bio u Zagrebu u svibnju 2015. za proslavu Majke Božje od Kamenitih vrata. Tu smo ekipa australskih Hrvata koji smo imali čast pozdraviti kardinala. Odvjetnik Don Markušić, kardinal, moja malenkost i fra Josip (Joe) Kešina, župnik u Sydneyu.

Ljevičarski radikali u novinama su stalno insinuirali o mom “prijatelju kardinalu Pellu”. Nažalost ne mogu se kititi tim naslovom prijateljem nego samo slučajnim poznanikom s jednim velikim čovjekom. Drago mi je i nama svima u toj slici što smo mogli nositi jedan mali djelić tereta laži, klevete i mržnje protiv kardinala i svega katoličkoga. Bog je dopustio da se istina već u ovom životu otkrije. No, mnogo puta to se otkrije tek nakon smrti.

Moja poruka za vas je slijedeća… kao kršćanin opraštam i molim svaki dan za vaše obraćenje a protiv vaših zlih djela boriti ću se svim dopustivim sredstvima i uvijek, jer zlo se nikada ne smije tolerirati. Nikada.”

Podsjetimo, sedam članova Vrhovnog suda donijelo je jednoglasnu odluku prema kojoj je porota na suđenju kardinalu Pellu “morala posumnjati u njegovu krivicu” te je stoga poništila osuđujuću presudu u najznačajnijem slučaju navodnog seksualnog zlostavljanja u povijesti  Katoličke Crkve.

Sudski proces protiv kardinala Pella započeo je prije gotovo 4 godine i nedužan je proveo više od 400 dana u jednom od najstrožih zatvora u Australiji, Barwon, u okolici Melbournea.

Nadbiskup Melbournea osuđen je 2018. prema 5 točaka optužnice za seksualno zlostavljanje djece. Optužba je tvrdila da je 1997. kao nadbiskup Melbournea seksualno napastovao 2 dječaka koji su pjevali u zboru.

Sud je u svojoj današnjoj odluci naredio da se „presude kardinalu Pellu ukinu i na njihovo mjesto unese oslobađajuća presuda”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr