Bratanić: Jasenovac Research Institute – Vrhovni štab velikosrpskoga sveta i malohrvatskoga polusvijeta

Batinić, Jasenovac
Foto: fah, Fotomontaža: Narod.hr

Institut za istraživanje zločina u Jasenovcu osnovan je u uvjerenju da tragedija u Vukovaru ima porijeklo u Jasenovcu. Institut je osnovan među ostalim i s ciljem “podrške jedinstvu, pravdi i opstanku srpskog naroda i njegovog kulturnog nasleđa širom sveta, gde god Srbi žive i gde god je to nasleđe ugroženo”, te “mobilizaciji Srba i svih progresivnih političkih snaga u svetu zarad političke borbe da se zaustavi rat koji se trenutno vodi protiv Srba”

Ustanova “Jasenovac Research Institute” sa sjedištem u New Yorku na svojoj internet stranici www.jasenovac.org pojašnjava cijelom svijetu što je Jasenovac bio na sljedeći način: “From August 1941 to April 1945, hundreds of thousands of Serbs, Jews, and Romas, as well as anti- fascists of many nationalities, were murdered at the death camp known as Jasenovac. Estimates of the total numbers of men, women and children killed there range from 300,000 to 700,000. And yet, despite the scale of the crimes committed there, most of the world has never heard of Jasenovac.”

“Jasenovac Research Institute” tako tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno između 300.000 i 700.000 žrtava. Na istoj toj stranici dostupna je “Lista žrtava”. Čitajući poduži opis povijesti nastanka liste, kojeg institut u uvodu u listu predstavlja, može se pročitati da je ta “Lista žrtava” koja broji 647.000 imena, zapravo “popis SVIH žrtava genocida i fašizma na području ratne Jugoslavije”.

“The Jasenovac Research Institute’s Victims List was launched in January 2005 and redesigned in March 2006. Its purpose is to further the work of establishing the total number of victims of genocide and fascism in World War II Yugoslavia. This list, which is fully accessible here to the public for the first time, lists over 647,000 war fatalities over the territory of wartime Yugoslavia.“

Dakle, “Jasenovac Research Institute” tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno između 300.000 i 700.000 ljudi, to javno promoviraju, a za žrtve Jasenovca podvaljuju popis od 647.000 žrtava za kojeg kažu da sadrži “SVE žrtve genocida i fašizma u Jugoslaviji”.

Dakle ne u Jasenovcu, nego u Jugoslaviji! Ne navodi tu informaciju ova institucija jasno istaknutu, već u opisu povijesti nastanka liste koju vjerovatno malo tko od posjetitelja i čita. Tako ova institucija zapravo zavarava javnost, koja je uvjerena da je ta lista od stotina tisuća, zapravo popis žrtava Jasenovca.

Čak i onome tko uspije shvatiti tu manipulaciju ne može biti jasno koje su to zapravo žrtve “genocida i fašizma”, ali je jasno svima da institut u kontekstu zločina spominje samo ustaše. Sve su to redom vrlo ozbiljne planski i svjesno smišljene manipulacije.

Planski, svjesno i ciljano, jer u uvodu njihovog predstavljanja javnosti stoji napisano: “Institut za istraživanje zločina u Jasenovcu je osnovan u uverenju da nedavna tragedija na Balkanu vodi poreklo od zanemarenog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u drugom svetskom ratu. Jasenovac, mesto najvećeg genocida ikad počinjenog na Balkanu, je gotovo potpuno zapostavljen u zapadnim naučnim krugovima, dok su istorija i žrtve tog logora ili potpuno zanemarene ili iskrivljene kroz prizmu revizionizma.”

Dakle, institut je uvjeren da krivac za “nedavnu tragediju na Balkanu” nije jugoslavenska, velikosrpska politika, nego zanemareni ustaški zločini iz Drugoga svjetskog rata. Po njima je Jasenovac kriv za Vukovar. I za Srebrenicu. Za sve. Oni su uvjereni u to! I u to uvjeravaju cijeli svijet!

A tko je i što je zapravo ustanova “Jasenovac Research Institute” vidi se iz njihovih javno objavljenih ciljeva kojima se predstavljau na svojoj internet stranci.

Pa evo pročitajte koji su njihovi ciljevi pod točama 4. i 5.:

– “Podrška jedinstvu, pravdi i opstanku srpskog naroda i njegovog kulturnog nasleđa širom sveta, gde god Srbi žive i gde god je to nasleđe ugroženo.”

– “Mobilizacija Srba i svih progresivnih političkih snaga u svetu zarad političke borbe da se zaustavi rat koji se trenutno vodi protiv Srba.”

Službeni broj žrtava Jasenovca prema podacima hrvatske javne ustanove “Spomen područje Jasenovac” iznosi 83.000.

Treba se zapitati tko laže.

Tko laže, taj istraživački institut Jasenovac iz Amerike ili javna ustanova Jasenovac iz Hrvatske???

Je li u Jasenovcu ubijeno između 300.000 i 700.000 ili je ubijeno 83.000 ljudi???

Tko dakle laže?
Lažu svi.

Eto. To je istina.

“Jasenovac Research Institute” procjenjuje broj žrtava Jasenovca do 700.000, a ima listu “SVIH žrtava “genocida i fašizma” na području Jugoslavije koja broji 647.000. Čak i matematički nelogično.

A naši znanstvenici su nedavno dokazali u javno objavljenom znanstvenom radu i to baš matematičko statističkom, da je i službena brojka javne ustanove Spomen područje Jasenovac iz Jasenovca od 83.000 ubijenih u Jasenovcu netočna, te da predstavlja falsifikat, jer su na popisu žrtava oni koji sigurno nisu mogli biti ubijeni u Jasenovcu. Dakle i službena brojka je laž.

Istina je da su brojke žrtava Jasenovca oduvijek bile u službi jugoslavenske, velikosrpske politike koja manipulira žrtvama u svrhu opravdavanja svojih vlastitih zločina, ali i poticanja na zločin u njihovom zlom interesu.

Upravo su režiseri manipulacija žrtvama bili jedini krivci za “nedavnu tragediju na Balkanu”.

Ta manipulacija i ti manipulatori nisu ni blizu kažnjeni kako zaslužuju za sve ono što su učinili u svom kontinuiranom stoljetnom zločinu protiv čovječnosti. I to je istina.

Kao što je istina da neki u Hrvatskoj danas kopaju po kostima naših branitelja iz Vukovara, ubijenih upravo od strane jugoslavenske, velikosrpske politike, te da na njihovim krvavim uniformama čitaju poruke i oznake kojima dovode branitelje Vukovara u vezu upravo s Jasenovcem.

To je naša tragična istina. To se događa danas. Ne negdje daleko. To se događa u Hrvatskoj.

* Miki Bratanić po profesiji je konzultant za primjenu informacijskih tehnologija u hotelijerstvu sa stalnom adresom boravka u Splitu. Dugo godina radio je u jednoj od najvećih svjetskih informatičkih korporacija, što mu je omogućilo stjecanje poslovnog iskustva i vještina, te putovanja i upoznavanja ljudi. U privatnom životu intenzivno se kao član Društva hrvatskih književnika bavi pisanjem i objavljivanjem knjiga, te sudjelovanjem u raznim kulturnim događanjima. Aktivno djeluje i u javnom životu publicirajući članke i
kolumne.

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.