Broj zaposlenih u industriji u srpnju manji za 1,3 posto na godišnjoj razini

Foto: fah

Ukupan broj zaposlenih u industriji u srpnju je bio manji za 0,1 posto u odnosu na lipanj, dok je u odnosu na srpanj prošle godine smanjen za 1,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u srpnju u odnosu na lipanj, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti u proizvodnji pića, za 0,8 posto, te proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda, za 0,7 posto.

Istodobno je indeks zaposlenosti najviše pao u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 2,4 posto.

Godišnja usporedba pokazuje najveći rast zaposlenosti u srpnju u odnosu na isti lanjski mjesec u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 14,3 posto, proizvodnji metala, za 6,4 posto, te proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda, za 6 posto.

Najveći pad zaposlenosti zabilježen je, pak, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji, za 13 posto

Ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do srpnja 2018. u usporedbi s istim razdobljem 2017. veća je za 1,4 posto, pokazuju nedavno objavljeni podaci DZS-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mt