Brojnim aferama opterećeni Vrdoljak tvrdi: ‘U mjerama Grabar-Kitarović nisu prezentirani ključni podatci’

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozdravio je u utorak predstavljanje mjera populacijske politike koje je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović jučer iznijela, ali je ocijenio da u njima nisu prezentirani ključni podatci – koliko to košta i u kojem vremenskom roku se mogu očekivati rezultati.

> (VIDEO) Predsjednica predstavila demografske mjere: ‘Ima nas manje od 4 milijuna, iseljavaju cijele obitelji, moramo krenuti sad i odmah’

> Hrvatski član uprave elektrane u Krškom jasno poručio: ‘Vrdoljak mi je prijetio’

“Pozdravljam svaku inicijativu, no ipak se trebamo malo uozbiljiti, novci nažalost ne rastu na drveću, glupo ih je printati i provocirati inflaciju i mislim da nisu prezentirani ključni podaci – koliko to košta i u kojem vremenskom roku se mogu očekivati rezultati. Ali, nema veze, treba razgovarati, nemam ništa protiv da netko iznese svoj stav”, kazao je Vrdoljak koji je sudjelovao na skupu Dana poduzetnika.

> HNS-ov Vrdoljak: Kako je lani lagao da nema preslagivanja s HDZ-om i optužio Grmoju da laže?

Kritike Grabar Kitarović Vladi su očekivano političke

> Željka Markić: Da je Plenković prije izbora najavio koaliciju s HNS-om, IDS-om, SDSS-om ili SDP-om – danas ne bi bio premijer!

Oštre kritike predsjednice koje je danas s ovog skupa uputila Vladi, rekavši da su pred Hrvatskom neslućene prilike, ali da njihovom iskorištavanju na putu stoji “nesustavnost i politička nezrelost”, Vrdoljak je ocijenio kao “očekivano političke”.

> Je li koalicija HDZ-a i HNS-a zaštita Vrdoljaka od svake istrage?

> Što je sve ove godine o Vladi govorio aferama opterećeni Ivan Vrdoljak?

“Dolaze predsjednički izbori, pokušava se malo više zagrabiti, a u biti građane je to baš briga”, kazao je.

> Ivica Marijačić: Zašto Plenković nije pozvao na skup Milorada Pupovca i Ivana Vrdoljaka?

Upitan kako takve kritike utječu na rad Vlade, kazao je da oni te kritike uvijek poslušaju, ali da realno trebaju realizirati ono što su zacrtali.

> Vrdoljak se pohvalio kako je uspio progurati Istanbulsku konvenciju u Vladi premijera Plenkovića

Na pitanje je li po njemu važnije smanjiti opterećenje na plaće ili smanjiti PDV, kazao je da nije loše smanjiti PDV, već je samo pitanje je li moguće. Po njemu je moguće i jedno i drugo napraviti, “ako se ide u manjoj mjeri”.

> Tko je Ivan Vrdoljak – čovjek koji je bio protiv referenduma o braku i koji nosi brojne ‘repove’ iza sebe

“Ako se ide u smanjenje PDV-a za jedan posto, ostaje još prostora za smanjenje drugog poreznog opterećenja. No ipak, to se treba temeljiti na ozbiljnim analizama i razgovoru, a ne paušalnim procjenama”, tvrdi predsjednik HNS-a.

> Zašto je HNS u strahu od 3 preferencijska glasa bez praga od 10%?

Stava je da treba smanjiti poreznu stopu na dohodak od 36 posto, daljnje povećati neoporezivi dio dohotka i poticati snižavanjem stope PDV-a s 25 na 23 posto one sektore i djelatnosti u kojima možemo očekivati veći gospodarski rast i nova radna mjesta.

> Pročitajte kako je Vrdoljak napao GI Narod odlučuje!

Izvor: Hina/gs