Bulj za Narod.hr: Sjajan izborni rezultat 2021. čini me ponosnim, ali me i obvezuje

Foto: snimka zaslona

Najbolji izborni uspjeh u Sinju u povijesti otkada je demokratskih izbora, ostvario je ove godine Miro Bulj.

Godinu koja je iza nas u hrvatskoj politici svako su obilježili lokalni izbori u svibnju. Nezapamćen uspjeh na njima je u Sinju ostvario Mostov Miro Bulj koji je, nakon što je ostvario najveći broj glasova u 1. krugu i ušao u drugi krug, pobijedio HDZ-ovog kandidata Igora Vidalinu i tako postao novi sinjski gradonačelnik.

Na kraju ove godine, postavili smo mu nekoliko pitanja.

Narod.hr: U 2021. ste godine pobijedili na lokalnim izborima u Sinju i postali gradonačelnik. Čemu najviše zahvaljujete svoj uspjeh?

Miro Bulj: Ja sam dugo bio ovdje s građanima grada Sinja, ja sam čovjek iz naroda. Činjenica da je taj rezultat najbolji rezultat u povijesti, otkad je demokratskih izbora čini me ponosnim, ali mi i daje veliku obavezu. Ta obaveza me goni da radim još više u interesu Grada i građana Sinja, Cetinske Krajine i cijele moje Dalmacije, ja sam i saborski zastupnik.

Narod.hr: Možete li nam dati kratak osvrt na Vaše dosadašnje upravljanje gradom? Koji su Vaši dojmovi?

Miro Bulj: Dojam je: zapuštenost gradske uprave. Ja bih prije svega rekao da je gradska uprava bila neučinkovita, nije bilo projekata, izrađenih projektnih dokumentacija… To je upravo ono na čemu mi moramo raditi – projektna dokumentacija, izrada projekata. Među onim što sam prvo napravio je i ono što sam obećao – grad Sinj ima kanalizaciju, fekalne vode ne istječu više u Cetinu – to sam obećao napraviti do Alke. To mi je bio jedan od prvih problema, uz brzu cestu za koju sam se morao izboriti – spoj Sinja sa Splitom, na taj način Sinj i Cetinska krajina postaju perspektivniji za život, čak i više od samoga Splita – Split je prenapučen i skup.

Dakle, dočekala me zapuštenost po svim pitanjima. Treba raditi na dječjim vrtićima, uveo sam brojne mjere da bismo pomogli socijalno ugroženim građanima itd., nezaposlenima, podigao sam iznos studentskih stipendija da mogu uspješno studirati… Brojne su nam aktivnosti – tu je rješavanje prometne sigurnosti itd.

U gradskoj upravi ima ljudi koji su me, bez obzira a političku opredijeljenost, prihvatili kao gradonačelnika, iako je veći dio otišao na godišnji, na bolovanje… Tako da vodimo svakodnevnu borbu za interese građana grada Sinja.

Narod.hr: Doček Nove godine u Sinju bit će vrlo svečan. Za razliku od nekih drugih mjesta koje uvode ograničenje za dočeke, Vi ste pozvali građane Sinja i okolice, pa čak i iz Splita, da dođu na glavni sinjski trg i tu proslave novu godinu.

Miro Bulj: Imali smo u Sinju doček dječje nove godine, tijekom dana. Na taj način smo dali i djeci na važnosti, u Adventu smo isto mnogo za njih organizirali, tu na otvorenom prostoru.

Čekamo dolazak „novog lita“ na velikom otvorenom prostoru, najvećem trgu Sinja, pa i cijele Zagore – to je otvoren prostor. Netočno je da se drugdje ne održavaju koncerti – održavaju se, ali na puno manjim i skučenijim prostorima diljem cijele Hrvatske – i u diskotekama. Ja nemam problem s time, ali zašto me onda neki žele kazniti kada je u Sinju doček – na otvorenome?

Oni koji su organiizirali derneke na Pelješkom mostu, u izbornoj noći i u mnogim drugim prigodama – neka slobodno dođu i u Sinj, neće biti nikakav problem, ima dosta prostora.

Ja ne želim biti Grinch i oduzeti mojim Sinjanima doček nove godine.

Narod.hr: Koje su Vaše želje za novu, 2022. godinu?

Miro Bulj: U idućem litu, želim da sve loše iz 2021. zaboravimo, a ono što je dobro da nastavimo. Svima bih, cijeloj Hrvatskoj i hrvatskom narodu, poželio puno sreće, zdravlja i, naravno, Božjeg blagoslova i neka ih prati i štiti zagovor čudotvorne Gospe Sinjske!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.