D. Milinović: tko je otac, a tko majka – Šime ili Nenad?

Foto: fah

Ministar uprave Arsen Bauk pojasnio  je danas HDZ-ovom zastupniku Darku Milinoviću kojeg je mučilo tko bi mališanu kojeg posvoje Šime i Nenad bio otac a tko majka, opetovano mu ponovivši kako Zakon o životnom partnerstvu ne dopušta posvajanje djece.

Na indirektan način sutra omogućavate posvajanje djece istospolnim parovima, optužio  je danas Milinović vladajuće u saborskoj raspravi o Zakonu o životnom partnerstvu, zapitavši ih razmišljaju li oni uopće o djeci.

“Uzmimo sada primjer – Šime i Nenad posvoje dijete, ono krene u vrtić, tamo razgovara sa svojim vršnjacima o tome tko mu je mama, i u tom trenutku ostaje zapanjeno bez odgovora”, rekao je Milinović.

“Što će dijete učiniti – otići kući i pitati Šimu i Nenada tko je mama, a tko je tata? Kako takva situacija utječe na psihofizički razvoj djeteta”, pitao se Milinović.

Niti jedna zakonska odredba ne dopušta bilo kojoj dvojici muškaraca ili dvama ženama u bilo kakvoj vezi da posvoje dijete i da mu budu roditelji. I ne znam tko bi bio otac, a tko majka, uzvratio mu je Bauk.

No, pojasnio je Milinoviću što predloženi zakon Šimi i Nenadu dozvoljava, ako su već imali dijete prije stupanja u životno partnerstvo.

“Omogućava Nenadu, ako Šime umre, ili Šimi, ako Nenad umre, da se nastavi brinuti za Nenadovo, odnosno Šimino dijete”, pojašnjavao je Bauk.

“Ovim zakonom mi štitimo neka prava, to je istina, ali o djeci ne vodimo apsolutno nikakvu brigu”, ustrajao je Milinović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: fah