Andro Vlahušić ostaje gradonačelnik Dubrovnika

Prema privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva za gradonačelnika Dubrovnika je izabran Andro Vlahušić koji je osvojio 9.059 glasova, odnosno 50,10 posto glasova dok je Mato Franković osvojio 8.587 glasova tj. 47,49 posto glasova. Prema neslužbenim informacijama Franković je izgubio za samo 300 glasova.

Mato Franković priznao je izborni poraz te istaknuo kako je novi dubrovački gradonačelnik njegov protukandidat HNS-ov Andro Vlahušić.

”U ovom trenutku moramo priznati kako je novi gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i mi mu na tome čestitamo”, rekao je Franković te dodao kako ga veseli što je HDZ “ostvario kvalitetan rezultat”.

Dogradonačelnik Dubrovnika ostao je Željko Raguž koji je zbog suradnje sa Vlahušićevim HNS-om izbačen iz HSS-a. “Pravda je pobijedila, Dubrovčani nikada neće dopustiti da se Dubrovnikom upravlja iz Zagreba ili Metkovića”, poručio je Raguž.

Nad Vlahušićem i dalje istraga Uskoka

Podsjetimo, Vrhovni sud pravomoćno je Vlahušića proglasio krivim za “aferu Šipan” i osudio ga na uvjetnu kaznu za pogodovanje Peri Vićanu, kojem je iz gradske blagajne 2010. godine posudio milijun kuna na ime akontacije za prodaju općinske zgrade na Šipanu.

Vlahušić se branio da nije nastala šteta, odnosno da je novac vraćen kao i da su neki ključni svjedoci lagali na sudu. Vrhovni sud sve je to odbacio.

Nad Vlahušićem je i dalje istraga Uskoka zbog “afere Revelin”, u kojoj ga se sumnjiči da je oštetio Grad Dubrovnik za najmanje milijun kuna, a vlasniku koncesije nad klubom Revelin osigurao 2,2 milijuna kuna nepripadajuće dobiti.

 

Izvor: narod.hr\h
Photo: fah