Donosimo nalaz inspekcije: Hajdarovića, člana Jokićeve stručne radne skupine, roditelji opravdano kritizirali zbog lošeg vođenja nastave

Foto: snimka zaslona

“Kako nam se sutra bliži obljetnica prosvjeda baš me hvataju emocije. Kako li je samo lani bilo doći na Cvjetni plac i kad je krenuo pljesak građana koji su nas okruživali. I još više kada na trgu nisam mogao vidjeti trg niti u gužvi sresti mnoge prijatelje koji su došli! Nadam se da će i sutra tisuće doći u obranu obrazovanja pred konzervativnom i klerikalnom revolucijom! Hrvatska može bolje”, piše u još jednoj svojoj najavi protuvladinog prosvjeda, sada prosvjeda za Borisa Jokića, Miljenko Hajdarović, glavni urednik portala Hrvatski povijesni portal, profesor povijesti i sociologije trenutno zaposlen u Srednjoj školi Čakovec, bivši član stručne radne skupine za izradu kurikuluma povijesti i politike i gospodarstva.

Na Facebooku Miljenka Hajdarovića nekoliko puta dnevno možete pronaći objave i pozive na prosvjed ove godine. Nekoliko njih pogledajte ovdje:

Sudjelovao je Hajdarović na prosvjedu i prošle godine, poručivši kako su svi stručnjaci koji su radili na reformi postali mete onih koji ne žele bolju budućnost.

“Mi nismo svemirci koji žele oteti Hrvate, mi smo stručnjaci koji žele promjene”, dodao je.

Posljednjih dana, osim što je pozivao na prosvjed, našao se, očekivano, među onima koji su kritizirali izbor novog voditelja ekspertne radne skupine i njenih članova nazvavši ga “neprofesionalnim”, a smeta ga i što životopisi nisu javni.

Ovaj profesor povijesti, koji provodi ankete u kojima se tvrdi kako se “u našim školama previše veliča NDH, oni se koriste za revizionizam, u povijesti 20. stoljeća nema istine,”, buni se zbog moguće nekompetentnosti voditelja i članova ekspertne radne skupine.

Portal Narod.hr dobio je dokument iz kojeg je vidljivo da su zabrinuti roditelji u ime grupe roditelja OŠ Petar Zrinski, Šenkovec, zatražili od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta 2010. godine izvještaj o provedenom nadzoru za učitelja povijesti Miljenka Hajdarovića, a koji dovodi u pitanje njegove kvalifikacije.

“Učitelj ništa ne radi već se bavi politikom HNS-a i kadrovskom križaljkom u školi. Djeca su prepuštena sama sebi, poučava ih se preko Facebooka i bloka, a povijest uče sama kod kuće”, opisuju roditelji.

Postupak stručno-pedagoškog nadzora pokrenut je na temelju zahtjeva skupine roditelja iz 2009. godine, te naknadnog zahtjeva ravnateljice iz 2010. godine, zbog “poticanja učenika na nasilje, izvrgavanje nasilnim filmskim sadržajima, zloupotrebljavanje dječjih radova u vlastite svrhe, samovolje, neodgovarajućeg opisnog ocjenjivanja učenika u školskim godinama 2007./2008. i 2008./2009., korištenja Facebooka i manipuliranja djecom putem elektroničkih medija, provođenje nedopuštenih anketa, izazivanja straha i grubosti prema djeci, prestrogog kriterija ocjenjivanja, samovoljnog odvođenja djece u posjet spomeničkom kompleksu logora smrti u Jasenovcu, kršenja etičkog kodeksa, neuljudnosti prema kolegama i ravnateljici, prevelikih zahtjeva prema učenicima u vrijeme obrade nastavnog gradiva, te izrugivanje škole, kolega i učenika na blogu”.

Nalaz je pokazao da su prigovori roditelja opravdani.

“Uvidom u nastavu učitelja Miljenka Hajdarovića, nastavne materijale, pedagošku dokumentaciju i materijale koje je objavio na internetu vidljivo je da je prigovor roditelja na nastavu učitelja Hajdarovića opravdan. Isto tako je dio primjedbi koje je uputila ravnateljica Zvezdana Treska na učiteljev rad opravdan, ali valja imati na umu da ona ne raspolaže dokumentacijom o sistematskom i strukturiranom praćenju rada i nastave učitelja Miljenka Hajdarovića i da već nekoliko puta, unatoč jasnim povredama radne obaveze nije poduzela korake iz svoje nadležnosti kao predstavnik poslodavca. Takvim svojim postupcima ravnateljica je dopustila da se negativnosti u radu povećaju do sadašnje mjere”, navodi se u zaključku nalaza o provedenom stručno-pedagoškom nadzoru Agencije za odgoj i obrazovanje od 4. veljače 2010. godine.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.28 MB]

Hajdarovića smo zatražili komentar na ovaj nalaz, kao i da komentira svoje kvalifikacije, te zašto smatra da je on kvalificiran, a drugi nisu, ali u trenutku pisanja ovog članka odgovor još uvijek nismo dobili.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.