Dr. Ante Nazor na Moja Hrvatska Laudato tv-a upozorio na izrazito opasne procese oko kurikulne reforme

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska je pod pritiskom golemih problema koji se godinama guraju pod tepih, ili ih se skrivenim političkim i društvenim inicijativama potiče u njihovoj eskalaciji. Jedan od razloga nerješavanja tih problema je i to što se, kako na javnoj sceni, tako i u političkim strukturama odluke oslanjaju na intelektualne i znanstvene mediokritete koji nisu dorasli izazovima pred hrvatskim narodom, a nameću se kao rješenje.

> Ante Nazor: Što sve o Domovinskom ratu prešućuje jedna čitanka iz povijesti i zašto je to promaklo povjesničarima

Primjer kako treba autoritativno, znanstveno i intelektualno pošteno i odgovorno reagirati na otvorena pitanja, naciji pružiti činjenice i usmjerit ljudsku pozornost na bitno s nebitnih spinova mediokriteta, je sjajni dr. Ante Nazor i njegov vrhunski nastup u emisiji Moja Hrvatska kod Nade Prkačin na televiziji Laudato.

Taj nastup i poruke najbolje pokazuju koliki je značaj Laudato televizije, jer se takve poruke ne mogu čuti na tzv. mainstream medijima.

Nazor je snažno upozorio na ciljeve razvoja povijesnih krivotvorina i u odnosu sa Srbima i u odnosu s Bošnjacima, upozorio je na nevjerojatnu nesolidarnost Aleksandra Stankovića koji je potpuno nepripremljen, u udarnoj emisiji HTV-a, dočekao člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i dopustio mu iznošenje nevjerojatnih i lako oborivih laži, krivotvorina i klasičnih kleveta te prijetnji, bez i jednoga jedinoga relevantnoga potpitanja.

Nazor je nadalje jasno upozorio na izrazito opasne procese oko kurikulne reforme, javno pozvao ministricu Blaženku Divjak da odgovori na temelju čega je, tko i zašto izabrao inozemne recenzente tzv. identitetskih programa povijesti i hrvatskoga jezika.

Uz to je upozorio na nevjerojatne krivotvorine u tzv. europskoj čitanci koju su radili nepozvani povjesničari u Hrvatskoj (poput Budaka, čija uža specijalnost uopće nije domovinski rat i srpska agresija), a koji nisu ni pomislili konzultirati pozvane povjesničare koji se specijalistički i znanstveno bave tim problemima, pa je doslovno pobrojao 54 materijalne pogreške s čitavim nizom propusta u tim udžbenicima, ukazujući na pogubne trendove manipulacije sa suradnjom nazovi znanstvenika s hrvatskih javnih sveučilišta.

> Ante Nazor: Demokracija i pomirenje ne mogu se graditi na prešućivanju istine

U vremenima kada se niti ne spominju najvažnija nacionalna pitanja i dvojbe, ili ih se pokušava sasvim nekorektno preusmjeriti, svaka riječ ove emisije je dragocjena jer ukazuje da Hrvatska ima i znanja i hrabrosti odgovoriti na sva pitanja, te da je to prvorazredni zadatak hrvatskih politika, koje nakon ovakvih emisija ne mogu  reći – nismo znali.

Ljudima poput dr. Ante Nazora nužno je otvoriti najvažnije javne nacionalne pozornice jer se jedino tako Hrvatska može obraniti od nasrtaja na ugled i čast njenog naroda.

Izvor: narod.hr