Dr. Markić o odluci VUS-a: Čestitam roditeljima koji ne pristaju na Tomaševićev bullying

Foto: narod.hr

Nakon što je danas Visoki upravni sud donio privremenu mjeru kojom je zaustavio provođenje odluke gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića o roditeljima odgojiteljima, a kojom bi ta skupina roditelja ponovno bila lišena svojih prava, odluku Suda komentirala je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Novi Tomaševićev poraz: VUS donio privremenu mjeru za roditelje odgojitelje!

“Izvršna direktorica U ime obitelji, dr. Željka Markić komentirala je ovu odluku: Jako smo zadovoljni odlukom Suda, ona je u ovo božićno vrijeme skinula ogroman pritisak s roditelja odgojitelja da u samo 8 dana odgovore na rješenje koje im je slao Tomašević. Isto tako, Sud je potvrdio da su u našoj “tužbi” protiv Tomaševića, Dolenec i kompanije izneseni brojni dokazi koje treba pažljivo razmotriti. Konačna odluka Visokog upravnog suda očekuje se krajem veljače.

Podsjećam roditelje koji su dobili ili će kroz sljedećih 10-ak dana dobiti na kućnu adresu Tomaševićevu odluku – da se moraju na nju žaliti i Gradu i VUS-u! Čestitam roditeljima odgojiteljima – ženama i muškarcima koji ne pristaju na Tomaševićev bullying i ustraju u zaštiti prava 20 000 djece o kojoj se brinu!” – poručuje dr. Željka Markić.

Podsjetimo, Visoki upravni sud danas je donio odluku kojom obustavlja izvršenje Odluke o roditeljima odgojitelja iz rujna 2022. Obustava izvršenja nastupa s današnjim danom, čime grad mora zaustaviti slanje novih rješenja korisnicima mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravna bitka za roditelje odgojitelje

Podsjetimo, pravna bitka za status roditelja odgojitelja u Zagrebu traje od kada je nova zagrebačka vlast na čelu s gradonačelnikom Tomaševićem (Možemo) odlučila de facto ukinuti ovu hvalevrijednu pronatalitetnu mjeru.

> U ime obitelji očekuje brzu odluku ili privremenu mjeru Visokog upravnog suda!
> Mjera roditelj odgojitelj i kaznena prijava protiv Dolenec: Koja je veza prof. Barić i Tomaševićeve vlasti?
> Odvjetnik Novosel: Roditelji odgojitelji moraju istovremeno podnijeti dva prigovora – da ne izgube svoja prava

Iako je Visoki upravni sud svojom presudom obustavio odluku Grada o ukidanju mjere, gradska vlast ponovno je donijela odluke koje idu u tom smjeru.

Udruga U ime obitelji nastavila je početkom studenoga svoju borbu za roditelje odgojitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U ime obitelji očekuje od Visokog upravnog suda da donese brzu odluku kojom će zaštititi oko 5 500 obitelji koje koriste mjeru roditelj odgojitelj u Zagrebu te više od 20 000 djece, od toga više od 7 000, prema najnovijim podacima – vrtićke dobi – ili da donese privremenu mjeru kojom će spriječiti ovu protuzakonitu samovolju Tomaševića i ideološki rat koji vodi protiv obitelji i djece u glavnom gradu Hrvatske”, naglasila je dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji početkom studenoga, kad je udruga predala podnesak Visokom upravnom sudu.

Iz udruge su tom prilikom objasnili kako sud nije omogućio svim strankama u postupku ravnopravno sudjelovanje.

> U ime obitelji: Tomašević ignorira Odluku Suda praznim obećanjima o izgradnji vrtića
> Dr. sc. Palić: ‘Tomaševiću je mjera roditelj odgojitelj atraktivna meta, uzrok je svjetonazorski – nepodnošenje obitelji s više djece’
> U ime obitelji u javnoj raspravi oko mjere Roditelj odgojitelj: Tomaševićeva vlast nije provela nikakvu analizu niti istraživanje, evo što predlažemo

Odvjetnik Karlo Novosel, voditelj pravnog tima udruge U ime obitelji naglasio je: “U ovom ponovljenom postupku očekuje se od Visokog upravnog suda RH poštivanje procesnih normi koje uređuju ovaj postupak, napose onih koje se odnose na dokazivanje iznesenih činjenica, a kako bi se otklonile svake sumnje u pristranost u postupanju te donošenje odluke u postupku u kojem će se u cijelosti omogućiti svakoj stranci koja u njemu sudjeluje ravnopravno sudjelovanje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bitno je ukazati”, nastavio je odvjetnik Novosel, “da u prvotno provedenom postupku udruzi U ime obitelji niti bilo kojem drugom sudioniku podnositelju obavijesti/zahtjeva nije dostavljeno na razmatranje i očitovanje Grada Zagreba na obavijesti/zahtjeve za ocjenu zakonitosti Izmjene Odluke o roditeljima odgojiteljima niti su dostavljena mišljenja znanstvenika konzultiranih od strane suda, a što je zakonom utvrđena obveza suda.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.