Dr. sc. Hrvoje Pende: Političar u RH koji drži do sebe i svoje karijere neće javno optuživati Tita za zlodjela koja je napravio nad Hrvatima

Foto: narod.hr, Facebook / Valter Glavičić, wikimedia commons fotomontaža: narod.hr

“Nema ništa iznenađujuće i novo u vezi s vraćanjem Tita na vrh obnovljenog rudarskog tornja u Labinu. To na žalost, nije nikakva vijest u smislu novosti. To je naša svakodnevica”, piše dr. sc. Hrvoje Pende povodom objave gradonačelnika Labina Valtera Glavičića u kojoj je ustvrdio ‘Tito se vraća!!’.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Nema ništa iznenađujuće i novo u vezi s vraćanjem Tita na vrh obnovljenog rudarskog tornja u Labinu. To na žalost, nije nikakva vijest u smislu novosti. To je naša svakodnevica. Kako čitam u istarskim medijima, čak su i tamošnji konzervatori rekli da se Tito mora vratiti, bez obzira što je ta konstrukcija kao takva postojala i prije nego je Tito osvojio i etnički očistio Istru. Navodno je Tito zaslužan za procvat rudarstva u Istri, a za cijelo vrijeme Jugoslavije rudnici labinštine nisu dostigli proizvodnju kakvu su Talijani imali 1942. godine!

Zna se da su cijelo to područje industrijski i urbanistički osmislili i izgradili Talijani. Tek nakon 1945. jugo-komunisti su na vrh konstrukcije postavili Titovo ime i ta su 4 željezna slova (poput broda Galeb i svega čega se Tito dohvatio) za SFRJ i RH odmah postala i kulturno dobro!

OK, sadašnja Istra iz svojih razloga voli i poštuje Tita. Ali nemojmo se zavaravati – ne ljube samo Istrani Tita. Hrvatska je i dalje puna pejzaža na kojima Hrvati još uvijek njeguju i štuju ta 4 slova T I T O. Da ne govorimo o pohodima na Kumrovec.

Uostalom, nijedan političar u RH koji drži do sebe i svoje karijere neće javno optuživati Tita za sva zlodjela koja je napravio nad Hrvatima i ostalim narodima. I Tuđman je iz svojih razloga volio Tita!

I nije istina da je FB objava gradonačelnika Labina proizvela “niz osuđujućih reakcija” kako javljaju pojedini mediji. Možda je takvih reakcija negdje i bilo, ali nisam ih vidio na FB stranici gradonačenika i sigurno ih nije bilo puno u (Titovoj) Istri. Npr., na FB stranici gradonačelnika skoro 100% (od ukupno ca. 300) reakcija pohvaljuje povratak Tita, sve je puno srdaca i palaca gore, a ovu sam reakciju izabrao kao indikativnu:

“Bravo, svaka vam čast …. za ovo zaslužujete zlato … neka gledaju sada svi oni koji nisu vjerovali, oni koji su mislili da se nikad neće vratiti, a i oni koji nisu htjeli da se vrati … trebalo je stavit i ono “M…” (maršal) … bravo Valter… bravo Labin”..

A ja kažem: Bravo Hrvatska!”, zaključuje dr. sc. Pende.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr