Dr. sc. Peternel o potezu Faktografa: ‘Riječ je o ideološkoj FB policijskoj akciji kako bi se pogodovalo jednoj političkoj opciji’

Foto: fah, snimka zaslona, montaža narod.hr

Faktograf.hr stavio je kandidata Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, Miroslava Škoru, u kontekst antisemitizma.

Škoro: ‘Faktograf se svrstavanjem uz Tomaševića odredio u političkom smislu, suprotno svemu onome što oni zagovaraju’

To je na svom FB profilu komentirao dr. sc. Igor Peternel predstojnik Ureda potpredsjednika Hrvatskoga sabora Miroslava Škore i predsjednik Odbora za ljudska prava Domovinskog pokreta.

“Ljevičarski aktivizam opet je u diverzantskoj akciji na slobodu govora!
Preko Faktografa ( u vlasništvu GONGa) optužuju DP i Most za antisemitizam zbog dovođenja u vezu Tomaševiceve kampanje i Sorosa! Njima za info, Sorosevim udrugama je zabranjeno djelovanje u Izraelu, tako da je poistovjećivanje kritike Sorosa sa antisemitizmom izraz vrlo plitkoumne pseudoargumentacije. Tendencija je zabraniti čak i spominjati ime Soros u javnoj komunikaciji.
Ovdje se radi o drskoj i bezobraznoj zloupotrebi moći, ideološkoj FaceBook policijskoj akciji, a kako bi se ušutkali ideološki neistomišljenici i pogodovalo jednoj političkoj opciji da u nefer uvjetima pobijedi na izborima!
Kad hrvatskom liberalu povjerite čuvanje slobode govora to je otprilike kao kad hdzovac osigurava da institucije rade svoj posao”, objavio je Peternel na svom FB.

“Jučerašnji nemušti pokušaj da se moje ime i prezime stavi u kontekst antisemitizma i nečega vrlo ružnoga, nikada u mojoj karijeri nećete naći jednu riječ u tom smislu, jedan pokušaj koji je napravio Faktograf”, rekao je danas Škoro.

Faktograf tvrdi da Škoro (i Most) protiv kandidata Možemo! Tomislava Tomaševića vodi kampanju “baziranu na antisemitskoj teoriji zavjere”.

“Bitno je po meni naglasiti da nitko nema monopol na istinu, i isto tako da mi svi skupa želimo poštene i fer izbore, u kojima svi trebamo imati jednaka prava. Mislim da se Faktograf tim svojim svrstavanjem uistinu odredio u političkom smislu što je suprotno svemu onome što oni zagovaraju”, naglasio je Škoro.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr