Dr. sc. Peternel uredniku N1: ‘Liberali i silovanje koriste kako bi uvrijedili one s kojima se ideološki ne slažu. Vrlo liberalno!’

Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

“Evo, ja imam dosta fotografija sa Željkom Markić. Hvala ti Petre Štefaniću što smatraš da sam zbog toga ljudsko smeće”, komentirao je dr. sc. Igor Peternel objavu Matije Babića, pokretača portala Index.hr, kojom se vrijeđa vjernike, dr. Markić i druge, stavljajući ih u kontekst optužbi za silovanje, a koja se svidjela i Petru Štefaniću, uredniku i voditelju N1 televizije.

> Babić i Index iskorištavaju nečije uhićenje i moguće silovanje za blaćenje neistomišljenika – vjernika, dr. Markić…

“Zapamti ovaj lajk kad je idući put pozoveš na N1 u svoju emisiju. Liberali i silovanje koriste kako bi uvrijedili one s kojima se ideološki ne slažu. Vrlo liberalno!”, zaključuje dr. sc. Peternel.

Podsjetimo, nakon vijesti o uhićenju Damira Škare, osvajača olimpijske medalje u boksu i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a zbog optužbi za silovanje, Index je objavio članak kojeg potpisuje G.D., najvjerojatnije Gordan Duhaček, naslova “Kolinda, Gospa, popovi, HDZ, molitva i križevi – to je Škarin Facebook” te za naslovnu fotografiju istaknuo izrezanu fotografiju dr. Željke Markić, napravljenu tako da se ne vide drugi ljudi na fotografiji, već isključivo optuženi Škaro i gospođa Markić. Takvu izrezanu fotografiju spojili su s fotografijom gdje se vidi Škaro s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i stavili u kontekst optužbi za silovanje. Unatoč tome što je Škaro objavljivao fotografije s brojnim javnim osobama iz političkog, ali i sportskog života Index je za glavnu ilustraciju odabrao upravo s predsjednicom i dr. Markić.

Pokretač Indexa Matija Babić, inače pravomoćno osuđen zbog utaje poreza, podijelio je Indexov članak i napisao:

“Da li se uz Markićku svojevoljno ikad slikao netko tko nije ubojica djece, ratni zločinac, silovatelj, pedofil, notorni kriminalac ili generalno ljudsko smeće?”. Ova se objava dopala i Petru Štefaniću, uredniku i voditelju N1 televizije na koju je reagirao dr. sc. Igor Peternel, bivši potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

> Dalić na podmetanje novinara N1: “Nemojte me provocirati, ‘Lijepa li si’ je naša himna”

> Kako je urednik N1 iskoristio tragediju na Pagu za promociju LGBT agende?

> N1 cenzurirao glasnogovornika Kaptola?

> N1 Srbija Andreja Plenkovića proglasila srpskim premijerom

> Što znači prvak regije i kada je to regija postala država?

> Pristranost medija na vrhuncu: Na N1 prosvjed protiv IK u studiju komentirala Sandra Benčić

> N1 prilogom o HKS-u dokazao da novinari koji komentiraju Crkvu nemaju osnovno znanje o njezinom nauku

Tko je Petar Štefanić?

Petar Štefanić, rođen 1973., novinar je i urednik N1 televizije. Diplomirao je filozofiju i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Hrvatski radio dolazi 2001. godine. Uređivao je i vodio emisije U mreži Prvog i Poligraf, a od 2003. radio za TV emisiju Nedjeljom u 2. Na HTV je prešao 2005. kao urednik i voditelj emisije Otvoreno. Uređivao je i vodio niz emisija, uglavnom političkih magazina (Post scriptum, Dossier.hr, Spektar), a paralelno radio kao novinar u Dnevniku, reporter u Latinici te uređivao i vodio večernje vijesti. Od 2013. do 2015. bio je voditelj magazina Labirint.

U svibnju 2016. Štefanić s HRT-a prelazi na ‘regionalnu’ N1 televiziju, poznatu po čestom neprofesionalizmu.

Štefanić je vodio niz kontroverznih emisija poput one s ugošćavanjem Milojka Pantića, koji je za vrijeme Miloševićevog zločinačkog režima bio važna osoba režimske medijske utvrde, RTS-a. Riječ je o dugogodišnjem srbijanskom sportskom novinaru i komentatoru, te navijaču Crvene zvezde.

Posebno je neugodna emisija Pressing bila ona u kojoj je u gostovao saborski zastupnik i general u mirovini Željko Glasnović. Štefanić je vodio intervju na neprofesionalan način, iznoseći niz neistina, napadao je generala Glasnovića, postavljao je pitanja i davao odgovore, ponašajući se kao član SDP-a koji tuguje zbog toga što su tada izgubili izbore, dajući lekcije i patronizirajući zastupniku u Hrvatskome saboru. Na koncu je Glasnović poručio Štefaniću da je agitpropovac i da ponavlja velikosrpske laži o Hrvatskoj.

“Što se tiče Glasnovića, nije mi bio plan to isljeđivati, ja sam mu čak htio pomoći da njegov antikomunizam dobije veći legitimitet osudom totalitarizma NDH. No čovjek se nije dao. Ne znam je li potrebno objašnjavati koliko je logično inzistirati na osudi nečeg tako gnjusnog kao što je bio ustaški režim”, ustvrdio je Štefanić za Večernji o toj emisiji s generalom Glasnovićem.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr