Dr. Željka Markić : Poziv i preporuke upućeni podupirateljima U ime obitelji

Dr. Željka Markić, jučer je u  ime organizacijskog odbora U ime obitelji uputila pismo i poziv svim podupirateljima njihove udruge sa preporukama vezanim za predsjedničke izbore. Na prdsjedničkim izborima udruga U ime obitelji sudjeluje sa 845 promatrača, dr. Natalija Kanački, članica upravnog odbora U ime obitelji izbore će pratiti u DIP-u.

Poziv na izlazak na izbore i preporuke donosimo u cijelosti:

 

Poštovani,

pozivamo Vas da sudjelujete u promjenama koje mogu početi već ove nedjelje. Izađimo na izbore!

Ovu nedjelju, 11. siječnja 2015. održavaju se šesti predsjednički izbori od kad imamo hrvatsku državu. Pozivamo Vas da iskoristite svoje pravo – da svojim glasom suodlučite hoće li Hrvatsku sljedećih pet godina voditi i predstavljati Ivo Josipović ili Kolinda Grabar-Kitarović.

Najbolja zaštita od izbornog inžinjeringa – visoka izlaznost!

Izašli mi ili ne izašli na izbore  – jedan od  dva kandidata – postat će predsjednik ili predsjednica Hrvatske. Važno je da o tome tko će to biti odlučujemo mi, građani Hrvatske, a ne da se falsificiraju rezultati izbora ili da odlučuju Baukovi „birači duhovi“. Najbolja zaštita od izbornog inženjeringa je visoka izlaznost!

Pravo na slobodni izbor političkih predstavnika je temeljno građansko pravo. Zato svi totalitarni režimi – i fašizam i komunizam – prvo ukidaju baš to pravo. Da vaš glas nije važan, da ne može osigurati promjenu, ne bi se zadnjih godina i mediji i vlast toliko trudili kroz nepravedni izborni sustav, pristrane medije i stalno omalovažavanje važnosti izbora obeshrabriti nas i nagovoriti da ostanemo kod kuće.

Informirajte se – ocijenite kandidate na temelju njihovih dosadašnjih postupaka

Molimo Vas da se što točnije informirate o predsjedničkim kandidatima. Predlažemo da ih ocijenite na temelju njihovih dosadašnjih postupaka –  to je najbolji alat za procjenu  kako će se ponašati i u budućnosti.

Ovi predsjednički izbori odvijaju se u ozračju vrlo suženog prostora demokracije: prema ministru Bauku imamo 250 000 više birača nego punoljetnih osoba; pokazalo se da su predizborne ankete namještane u korist Ive Josipovića; velik dio medija „navija“ za kandidata Josipovića i ne primjenjuje iste  kriterije na oba predsjednička kandidata; hrvatskim državljanima izvan Hrvatske otežano je korištenje biračkog prava – smanjen je broj mjesta na kojima mogu glasovati te je aktualna vlast uvela „registraciju“ birača obeshrabrujući  izlazak na izbore;  vlast odgađa raspisivanje dva građanska referenduma – o zabrani prodaje auto-cesta i outsourcingu najranjivijih zaposlenika u Hrvatskoj, a netočnim podacima o broju birača zaustavila je referendum U ime obitelji o promjeni izbornog sustava. ..

Potaknite što više sugrađana da izađu na izbore

Pozivamo Vas da potaknete svoju punoljetnu djecu, nećake i nećakinje, kumove i prijatelje, kolege na poslu da suodlučuju o Hrvatskoj.

Potičemo Vas da, ako ste u mogućnosti, ponudite pratnju ili prijevoz starijim osobama  – roditeljima, djedovima i bakama, stričevima i strinama, ujacima i ujnama, susjedima, svima onima koji bi željeli koristiti demokratsko pravo da izabiru svoje predstavnike – a teško im je doći do birališta. Molim vas da ih podsjetite u nedjelju da izađu na izbore.

Iskoristite svoje pravo – izađite na izbore!

U prosjeku na predsjedničke izbore možete izaći samo 10 – 12 puta u svom životu. Odvojite tih pola sata ili koliko je potrebno u ovu nedjelju, 11. siječnja 2015. i iskoristite mogućnost da, ako ste zadovoljni aktualnim predsjednikom, omogućite još jedan mandat od pet godina Ivi Josipoviću, ili se odlučite za promjene i pružite priliku za prvi mandat Kolindi Grabar Kitarović

Naše aktivno sudjelovanje preduvjet je za promjene u Hrvatskoj.

Želim Vama i svima Vašima svako dobro,

 

Željka Markić, dr. med.

ispred Organizacijskog odbora Građanske inicijative “U ime obitelji”

 

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: Narod.hr