Evo što je odgovorila policija za Narod.hr o migrantima sa šatorima kod Zagreba

Foto: Fah

U utorak 1. listopada uočeni su migranti u blizini Zagreba. Radilo se o skupini migranata koji su razvukli šatore u šumi kod naselja Hotnja nedaleko Pokupskog.

Tridesetak migranata u blizini Zagreba: Razvukli su šatore u šumi, čuva ih policija

S Narod.hr-a poslali smo upit Policijskoj upravi zagrebačkoj o uočenoj skupini.

Njihov odgovor donosimo u cijelosti.

“Vezano uz Vaš upit obavještavamo Vas da smo u mjestu Hotnja zatekli ukupno 17 stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Tijekom postupanja stranci nisu izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu pa je za sve strance pokrenut postupak povratka.

Budući da za jedan dio stranaca posjedujemo dokaze da su u Republiku Hrvatsku nezakonito ušli iz Bosne i Hercegovine, isti će biti odmah vraćeni u BiH temeljem bilateralnog readmisijskog sporazuma.

Tijekom postupanja nije bilo potrebe za liječničkom intervencijom.

Napominjemo da Policijska uprava zagrebačka ima udio od svega 5,8 posto po pitanju nezakonitih migracija na nacionalnoj razini.

“Oni su šatore razvukli u šumi, ima ih tridesetak. Čuvaju ih dva policajca, sad su zvali pojačanje, treba to sve maknuti. Nadomak su Zagrebu”, javio je čitatelj.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr