(FOTO) Na obilježavanje kulta ličnosti diktatora Tita došao i Mesić: ‘Bal vampira su oni koji misle da je Bleiburg ishodišno mjesto RH’

Kumrovec. 25.05.2019. - Skup "Dan mladosti - radosti" održan je u Kumrovcu. Na fotografiji Stjepan Mesić. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml

U subotu se u Kumrovcu održala manifestacija „Dan mladosti – radost”. Manifestacija je to, odnosno relikt iz bivše komunističke države Jugoslavije, na koja je bila sastavni dio kulta ličnosti komunističkog diktatora Josipa Broza Tita. “Štafeta mladosti” uvedena je 1945. godine te se održava do njegovi smrti, 1980. godine na stadionu JNA u Beogradu.

Na ovogodišnjem danu mladosti okupilo se nekoliko tisuća ljudi, a među njima je viđen bivši predsjednik Republike Hrvatske i bivši predsjednik SFRJ Stjepan Mesić.

“Bal vampira su oni koji ne razumiju što se dogodilo u Jugoslaviji i Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Bal vampira su oni koji misle da je Bleiburg ishodišno mjesto RH. Ishodišno mjesto republike Hrvatske je NOB, borba za samostalnost Hrvatske, za povratak Istre, Međimurja, Rijeke, otoka. To je prava hrvatska povijest”, ustvrdio je za N1 Mesić, koji je bio i jedan od govornika u Kumrovcu.

“To su oni koji ništa ne razumiju ili su pod utjecajem bala vampira koji misle da se povijest može promijeniti. Svi u Europi i svijetu slave Dan pobjede, osim Hrvatske. Kod nas se dogodilo što se nigdje u svijetu nije dogodilo, ono što je najslavnije u našoj povijesti zanemarujemo. U povijesti se dogodilo samo što je bilo i na to moramo biti ponosni, sami smo oslobodili svoju zemlju. Nitko to drugi nije napravio”, rekao je bivši predsjednik.

Ocijenio je i da “bauk fašizma kruži Europom, a fašizam uvijek završi u pokolju, zlu koje je teško ispraviti”.

Osvrnuo se na tvrdnje da je i on u prošlosti imao neprimjerenih izjava.

“Postojale su razne interperetacije onoga što sam rekao. Rekao sam, kada je došlo do srpske pobune, ne može Srbin orati zemlju u Hrvatskoj, a moliti Boga da kiša pada u Kragujevcu. Isto sam rekao da se Srbi u Hrvatskoj moraju ponašati kao Hrvati u Gradišću. S ponosom se sjećaju domovine, ali su lojalni građani Austrije. Srbima sam poručio da na opancima nisu donijeli Srbiju, nego da su donijeli Srbiju u srcima… Ja sam tamo bio prisutan jer sam u Australiji došao zvati da pomognu u obrani Hrvatske, makar i financijski. Ta financijska sredstva koja su došla na tisuće računa, a Hrvatska nije dobila ništa”, ustvrdio je Mesić.

Tko je bio Josip Broz Tito?

Josip Broz Tio bio je jedan od najsurovijih zločinaca u suvremenoj povijesti.

Na čelo Komunističke partije Jugoslavije došao je nakon Staljinovih čistki tridesetih godina prošlog stoljeća, u kojima je i sam sudjelovao.
Tada je ubijeno po Staljinovom nalogu čitavo vodstvo Komunističke partije i stotine viđenijih članova, a na čelo Partije došao je Tito. Na vlast dolazi 1945. i bio je doživotni predsjednik Komunističke Jugoslavije i države Jugoslavije vladajući kao diktator.

Pod Titovim rukovodstvom partizani su nakon Drugog svjetskog rata provodili mučenja i masovne egzekucije pobijeđenih vojnika te civila; žena i djece, počevši od pokolja na Bleiburgu pa do križnih putova, o kojima i danas svjedoče mnoge neobilježene i nepoznate masovne grobnice diljem Slovenije, Hrvatske i BiH.

Daksa, Orsula i Jakljan na dubrovačkom području, Huda jama, Kočevski rog u Sloveniji, Macelj, Jazovka, zagrebačka Gornja Kustošija, Gračani i dvorište Učiteljskog fakulteta, samo su neke od nebrojenih lokacija ubojstava, na većini kojih još uvijek nije provedena ekshumacija žrtava.

Nakon dolaska na vlast Tito započinje surov obračun sa svim institucijama, skupinama i pojedincima koji su mogli na bilo koji način smetati novoutemeljenoj vlasti. Osobito žestoko se okomio na Katoličku crkvu. Progon Crkve, kojoj je tijekom poslijeratnih godina ubijeno više stotina redovnika, redovnica i svećenika, među kojima je bio i jedan biskup, Josip Maria Carević, najvidljiviji je bio u procesu protiv zagrebačkog nadbiskupa, blaženog Alojzija Stepinca.

Logor na Golom Otoku i na otoku Sv. Grgur još su neki od simbola Titove vladavine. Logor je otvoren 1948., nakon sukoba Tita sa Staljinom, kao mjesto gdje su odvođeni Informbiroovci i Staljinovi pristaše, no vrlo brzo su onamo počeli dospijevati i svi drugi koji su označeni kao nepodobni.

U Jugoslaviji, tijekom njenog čitavog postojanja, a mislimo na Drugu Jugoslaviju, onu nastalu na ruševinama Drugog svjetskog rata, od samog početka sve je bilo podređeno Brozu – od tiska, do društvenih, sportskih te kulturnih djelatnosti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/n1